Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İspanya "İstanbul'da aradığımı San Sebastian'da buldum" - Futbol Haberleri

        Türkiye, Necati Ateş'i Adanaspor'da attığı gollerle tanımaya başladı. Türk futbolunun yükselen yıldızı, G.Saray'a adım atışıyla birlikte Milli Takım formasını da sırtına geçirdi. Uzun yıllar sarı-kırmızılı takım için ter akıttıktan sonra, Lincoln'e 10 numarayı vermeye yanaşmayınca kiralık olarak önce Ankaraspor'a ardından da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne gitti. Galatasaray yönetimiyle yıldızı bir türlü barışmayınca bu kez İspanya'nın yolunu tuttu. Tecrübeli futbolcu, Nihat Kahveci, Tayfun Korkut ve Arif Erdem'in de bir dönem formasını giydiği İspanya 2. Ligi'nde şu an 9 puanla 4. sırada bulunan Real Sociedad'la yeni sezona başladı. Hem de G.Saray'da kaptırdığı 10 numaralı formasına yeniden kavuşarak.

        İspanya'nın en güzel sahillerine sahip olan San Sebastian'da ailesiyle birlikte mutlu bir hayat süren Necati Ateş'e, Zaman gazetesi telefonla ulaşarak merak edilenleri sordu, o da içtenlikle cevapladı. Real Sociedad'ın çok iyi kadrosu ve güzel bir stadı olduğunu anlatan Necati, "San Sebastian tam bir futbol şehri. Zaten Sociedad uzun yıllar İspanya Ligi'nde üst sıralarda mücadele etmişti. Hatta Nihat Kahveci'nin oynadığı dönemde şampiyonluğu son maçlarda kaybetmişlerdi. Geçen yıl yaşanan sorunlar yüzünden küme düştüler. Sezon başında çok iyi bir takım kuruldu. Bu sene inşallah yeniden birinci lige yükseliriz." dedi.

        Şu anda lige çok iyi başladıklarını anlatan Necati Ateş, "Ben sezon başı hazırlık kampına katılmadım. Bu yüzden antrenman eksiğim var. Murcia karşısında sadece 6 dakika oynadım. Alaves karşısında ise hocamız 30 dakika şans verdi. İnşallah önümüzdeki hafta ilk 11'de sahaya çıkacağım. Hocamız Juan Manuel Lillo bana çok güveniyor ve inanıyor. Bu yüzden bana kulüpte 10 numaralı forma verildi. İnşallah ben de iyi futbol oynayarak, burada bana güvenenleri utandırmayacağım." açıklamasını yaptı.

        Sociedad'da taraftarlarca çok sevilmesinde, burada futbol oynayan Türk oyuncuların büyük katkısı olduğunu belirten Necati, sözlerini şöyle sürdürdü: "Beni sokakta görenler yolumu çevirip, ya imza alıyorlar ya da fotoğraf çektiriyorlar. İnanılmaz bir ilgi ve sevgi gösteriyorlar. Ancak bunu kesinlikle rahatsız edici bir düzeye çıkarmıyorlar. Bu sevgide benden önce burada oynayan Tayfun Korkut, Arif Erdem, Nihat Kahveci'nin büyük payı var. Özellikle Nihat Kahveci, burada inanılmaz seviliyor. Tayfun ağabey ise buraya yerleşmiş. Onunla sık sık görüşüyoruz. Sağ olsun, bana hiç yabancılık çektirmiyor."

        Yıldız futbolcu, İstanbul'da aradığı her şeyi bu küçük sahil kasabasında bulduğunu ifade ederek, "İnanın San Sebastian tam yaşanılacak yer. İnanılmaz bir doğal güzelliğe sahip. Okyanus kenarında olduğu için çok güzel sahilleri var. Antrenman dışındaki vakitlerimde eşim ve çocuğumla bol bol sahilde geziyoruz. Yemek konusunda da hiç sıkıntı çekmiyoruz. Hem pizza hem de balığın her çeşidi var burada. Bırakın İspanyolları birçok Avurapalı bile San Sebastian'da yaşamak istiyor." ifadesini kullandı.

        İspanyolcayı yavaş yavaş öğrenmeye başladığını dile getiren Necati, şunları söyledi: "Şu anda İspanyolca sadece 40-50 kelime biliyorum. Antrenmanlarda bu kelimelerle arkadaşlarımla anlaşmaya çalışıyorum. Ama tabii çok zor oluyor. Eşim Zeynep ise benden biraz daha iyi İspanyolca konuşuyor. İnşallah haftaya kursa başlayacağım. Üç aya kalmaz derdimi anlatacak kadar İspanyolca öğrenirim. Takım arkadaşlarımla aynı dili konuşmanın başarımda etkili olacağını düşünüyorum."

        Necati Ateş, geçen sezon Büyükşehir Belediye'de çok iyi bir performans sergilediğini ifade ederek, konuşmasını şöyle tamamladı: "İstanbul Büyükşehir Belediye'de aslında çok zor şartlar altında oynuyorduk. Seyirci yok, maçlar Olimpiyat Stadı'ndaydı. Buna rağmen çok iyi bir performans sergiledim. Ancak bu olumsuz şartlar sebebiyle ayrılmaya karar verdim. Galatasaray'a da gidemeyince beni daha önce de çok isteyen Sociedad'ın teklifini kabul ettim. Türkiye'de son dönemlerde biraz sorunlar yaşamıştım. Ama şu anda Sociedad'da çok iyi ve huzurlu bir ortam buldum. Kendimi tamamen futbola verdim. İnşallah bu sezon iyi bir futbol sergileyip, R.Sociedad'ın başarısında pay sahibi olmak istiyorum."

        San Sebastian tam bir futbol şehri. Geçen yıl yaşanan sorunlar yüzünden küme düştüler. Bu sene inşallah yeniden birinci lige yükseliriz.

        Antrenman eksiğim var. Önümüzdeki hafta ilk 11'de sahaya çıkacağım. Hocamız Lillo bana çok güveniyor ve inanıyor. Bana 10 numaralı forma verildi.

        Beni sokakta görenler ya imza alıyor ya fotoğraf çektiriyor. Bu sevgide burada oynayan Tayfun Korkut, Arif Erdem, Nihat Kahveci'nin büyük payı var.

        San Sebastian tam yaşanılacak yer. İnanılmaz doğal güzelliğe sahip. Yemek konusunda hiç sıkıntı çekmiyoruz. Avrupalılar bile burada yaşamak istiyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa