Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İtalya Ronaldinho'nun derbisi! - Futbol Haberleri

        HTSPOR.COM

        Avrupa'da haftanın maçı Pazar günü Milan ile Inter arasında oynanan Milano derbisiydi. Zorlu maçın kahramanı Serie A'daki ilk golünü bu önemli derbide kaydeden Ronaldinho olurken, Milan 3 puanın sevincini, Inter'de Mourinho ile ilk mağlubiyetinin tadına vardı.

        -BÜYÜK SİLAHLARIN MAÇI-

        İki takımın da büyük isimleri sahaya sürdüğü defbide, Carlo Ancelotti sakatlıkları devam eden Marco Borriello, Andrea Pirlo, Alessandro Nesta ve Pippo Inzaghi'den yoksundu ama Brezilyalı üçgeni sahaya sürdü; Ronaldinho, Kaka ve Alexandre Pato. Öte yandan Jose Mourinho da Ricardo Quaresma, Zlatan Ibrahimovic ve Amantino Mancini ile sahadaydı.

        Inter Teknik Direktörü Mourinho maçın ardından yaptığı bütün açıklamalarda, üç puan için mücadele eden taraf olduklarını söylerken, Milan Teknik Direktörü Ancelotti yerine Kaka Portekizli çalıştırıcıya cevap verdi ve, "Mourinho boşuna konuşmasın, Kaka en iyi günlerine geri dönüyor ve bizim bu futbolumuz karşısında şansları yoktu" dedi.

        Baştan sona büyük bir heyecana ve havada uçuşan kartlara sahne olan dev maçta, Milan tek golle sonuca giderken, Ancelotti de Mourinho'yu karşılıklı istatistiklerinde ikinci kez devirmiş oldu. Ancelottili Milan, Mourinho'yuı Porto zamanlarından UEFA Süper Kupası maçında yenmişti.

        Kırmızı-siyahlı ekibinin golü 36. dakikada Ronaldinho ile gelirken, Brezilyalı yıldız golden sonra büyük bir sevinç yaşayarak Serie A'da ve bir Milano derbisinde kaderi çizmenin sevincini yaşadı.

        San Siro'daki maçta Inter'de Burdisso maç içinde kırmızı kart görürken, Materazzi oyundan alındıktan sonra yedek kulübesinde kırmızı kart gördü.

        Milan: Abbiati; Zambrotta, Maldini, Kaladze, Jankulovski; Gattuso (Bonera 88), Seedorf, Ambrosini; Kakà, Ronaldinho (Shevchenko 83); Pato (Flamini 74)

        Inter: Julio Cesar; Maicon, Burdisso, Materazzi (Cruz 59), Chivu; Zanetti, Cambiasso, Vieira (Stankovic 80); Quaresma, Ibrahimovic, Mancini (Adriano 59)

        Milan bu maçla üst üste 3. galibiyetini alırken, Inter bu sezonki ilk yenilgisini tattı.

        -SERIE A'DA HAFTANIN MAÇLARI-

        Sampdoria 0 - 0 Juventus Fiorentina 1 - 0 Genoa Roma 2 - 0 Atalanta Bologna 0 - 1 Napoli Catania 1 - 0 Chievo Lecce 2 - 0 Cagliari Palermo 1 - 0 Reggina Torino 1 - 3 Lazio Udinese 2 - 1 Siena Milan 1 - 0 Inter Milan

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa