Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig EMS Yapı Sivasspor 'Generalin Türbülansı' sistemi! - Fenerbahçe Haberleri

        Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, 2-1 galip geldikleri Fenerbahçe maçının devre arasında bilgisayarlı analiz sistemini başarıyla uyguladıklarını belirterek, ''Bu sistem, rakip takımın açık taraflarını gösteriyor. Rakip takım ne yapıyor, hataları ne onları ortaya koyuyor'' dedi.

        Bülent Uygun yaptığı açıklamada, Fenerbahçe karşısında aldıkları galibiyetin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

        İlk yarısını 1-0 yenik kapadıkları Fenerbahçe maçının devre arasında bilgisayarlı analiz sistemini başarıyla uyguladıklarını anlatan Uygun, bu sistemi televizyondan canlı olarak yayınlanan maçlarda uyguladığını belirtti.

        Sistemi ''Generalin Türbülansı'' ve ''TürBülent'' olarak adlandırdığını ifade eden Uygun, Fenerbahçe maçıyla 9. kez uyguladığı bu sistem sayesinde rakibin eksik ve iyi taraflarının analiz edilebildiğini kaydetti.

        Geçen sezondan itibaren uyguladığı bu sistemle, geriye düşmelerine rağmen birçok maçı kazanmasını bildiklerini belirten Uygun, dünyada normalde karşılaşmalar öncesinde takımların, rakiplerinin 1-2 hafta önce oynadığı maçları analiz ettiğini ve teknik adamların bunu futbolculara anlattığını bildirdi.

        Kendisinin de bunun yanı sıra, canlı olarak yayınlanan maçların devre arasında rakibinin performansını bilgisayar yardımıyla analiz ettiğini ifade eden Uygun, şöyle konuştu:

        ''Biz yine rakibimizin oynadığı 2 maçı alıyoruz, analiz ediyoruz, idmanda bu analizler doğrultusunda çalışıyoruz. Analiz sistemini ben maçların devre arasına da indirmeyi düşündüm. Çünkü rakip oyuncunun o gün morali çok iyi olur, problemi yoktur, o gün süper oynar. Ama belki bu maçta kötü oynar. Dolayısıyla o kötü oynadığı anı, rakibin açığını iyi değerlendirmek lazım diye düşündüm. Canlı yayınlanan maçlarımızda, devre arasında rakibimizin bize karşı performansını analiz etmeye başladık. Bu sistem, rakip takımın açık taraflarını gösteriyor. Rakip takım ne yapıyor, hataları ne onları ortaya koyuyor.''

        Dünyada bu sistemi şu anda tek kendilerinin uyguladığını anlatan Bülent Uygun, sisteminin, maçın kaderini değiştirebilmek, yeni hamleler yapabilmek için yol gösterdiğini belirtti.

        -FENERBAHÇE MAÇINDA SİSTEMİ NASIL UYGULADI-

        Sistemini Fenerbahçe maçında nasıl uyguladıklarını da anlatan Uygun, sarı lacivertli ekibin duran toplardaki etkisi ile ilgili bilgilerin sistem sayesinde çıkarıldığını söyledi.

        Fenerbahçe'nin duran topları nasıl kullandığını, topları nereye attığını, duran toplarda ne kadar etkili olduğunu belirlediklerini kaydeden Uygun, ''Bizim kullandığımız duran toplarda da onların aynı şekilde hareketsiz kaldığını tespit ettik. Dolayısıyla hareketli olduğumuzda gol atabileceğimizi belirledik ve attığımız ilk golü de duran topta, oyuncularımızın hareketli olmasıyla attık. Sezer'in ceza alanına yaptığı ortada, futbolcularımız hareketli olunca Murat kafayla golü attı'' dedi.

        -FENERBAHÇE'NİN HATALARI-

        Fenerbahçe'nin hatasının, uzun top atıldığında dönen topu alamamak olduğunu ifade eden Uygun, şöyle devam etti:

        ''Stoperlerin veya defansın karşıladığı topu sağ bek ve sol bekler ile orta alan kapamıyor. Yani bizim o topları kapmamız gerekiyor. Dolayısıyla Fenerbahçe maçında uzun toplarla oynayarak, savunmadan dönen topları kapmaya çalıştık. İkincisi Roberto Carlos'un ve Emre'nin boyunun kısa olmasından dolayı da rakibimize karşı bizim sağ bekte görev verdiğimiz Murat Sözgelmez'in boy avantajını kullandık. Degajların ve uzun topların Murat'a doğru atılmasını ve atılan topu da Murat'ın Mehmet'e indirmesini sağladık.''

        Maçın ilk yarısında Gökhan Gönül ve Kazım'ın karşısında, sol bekte görev verdiği Faruk'u, ikinci yarıda oyundan alarak Balili'yi sahaya sürdüğünü, Faruk'un yerine ise takımın en iyi oyuncularından biri olan Sezer'i monte ettiğini kaydeden Uygun, ''Bu değişiklikle hem Sezer'in iyi oyununu devam ettirmesini ve hem de rakibinin iyi tarafını kapatmasını sağladık'' dedi.

        -UYGUN'UN FENERBAHÇE'YE KARŞI İLK GALİBİYETİ-

        Bir dönem formasını giydiği Fenerbahçe'ye karşı teknik direktörlük yaşamında ilk galibiyetini elde ettiğinin hatırlatılması üzerine Uygun, şunları kaydetti:

        ''Biz futbol adamıyız, işimizi profesyonelce yapıyoruz. Fenerbahçe'de futbolculuk yıllarında yaşadıklarım veya Trabzonspor'da, Kocaelispor'da ve diğer takımlarda yaşadıklarım, futbol yaşantımda kalanlar. Şimdi ben kendine yeni bir ekol yaratan, kendi tarzını oluşturan, duruşuyla, mantalitesiyle, projeleriyle bir teknik direktörüm. Dolayısıyla benim için her rakip çok önemli. Her rakibi çok önemsediğim gibi, her takımın onuruna ve duruşuna saygı gösteren bir teknik adamım.''

        Sivasspor'un başarısı için başkanından yönetimine, teknik heyetinden futbolcusuna kadar ekip halinde çaba gösterdiklerini belirten Uygun, ''Sivasspor artık, kendi ekolünü, tarzını yaratmış, duruşuyla, mantalitesiyle ve futbol felsefesiyle bugün bir Anadolu'dan bir takımın şampiyon olabileceğini göstermiştir. Bunun sonucunda da Gaziantespor, Bursaspor, Konyaspor gibi takımlar da şampiyonluğa oynuyor'' dedi.

        Fenerbahçe galibiyetinin ardından futbolcularına 5 gün izin verdiğini de kaydeden Uygun, takımın 1 Ekim Çarşamba günü Ankara'da toplanacağını ve Ankaraspor ile 4 Ekim'de oynayacakları maçın hazırlıklarını başkentte yapacaklarını söyledi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa