Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Spor Şampiyon boksöre yanıt! - Diğer Haberleri

        Trabzonlu boksör Burak Keleş'in dün, kendisinin haketmesine karşın, yerine, şampiyonada yendiği Ümit İskefyeli'nin milli takıma gönderildiği gerekçesiyle, ellerine zincir bağlayarak eylem yapması ve antrenörü Nazım Dalkıran'ın açıklamalarda bulunmasının ardından bugün de, İskefyeli'nin antrenörü Turgut Dereköylü basın açıklaması yaptı.

        Basın açıklamasına telefonla katılan Boks Federasyonu Başkanı Caner Doğaneli de, konuya ilişkin görüşlerini aktardı.

        Doğaneli, şimdi Türkiye'nin ve Trabzon'un medarı iftiharı olan Selçuk Aydın'ı, zamanında antrenör Nazım Dalkıran'ın çalıştırmak istemediğini, bunun üzerine Aydın'ın, çalıştırması için başka antrenörlere görev verdiğini belirterek, ''Bundan sonra Nazım Dalkıran bana karşı bir savaş içine girdi'' diye konuştu.

        Dalkıran'ın dünkü açıklamalarında, kendisinin, Burak Keleş'i harcamak istediği yönünde ifadeleri bulunduğunu belirten Doğaneli, şöyle devam etti:

        ''Eğer ben Burak Keleş'i harcamak istesem, öncelikle Türkiye Şampiyonu yaptırmazdım ve bu iş orada biterdi. Demek ki böyle birşey yok. Bu çocuk milli takıma çağrılıp 2 kez yurtdışına gitti. Polonya ve Almanya'da hiçbir şey yapamadı. Milli takımlara, müsabakalar bittikten sonra, antrenörlerin hepsinin altında imzası olan raporlarla seçme yapılır. Ben Elazığlıyım. Yerine milli takıma alınan Ümit İskefyeli Elazığlı mı, Erzurumlu mu? Hayır Trabzonlu. Demek ki Trabzon'a karşı da bir olay yok. Burak Keleş'e burs verdirtmemişim. Burak Keleş'in ağabeyi Fatih Keleş burs alıyor. Demek ki bu aileye karşı da art niyet yok.''

        Keleş'in yerine haksız bir biçimde milli takıma gönderildiği ileri sürülen Ümit İskefyeli'nin antrenörü Turgut Dereköylü de gazetelerde sporcusuna yönelik talihsiz açıklamalar yer aldığını belirterek, ''Burak Keleş şampiyon olmuştur, doğrudur. Benim sporcum ikinci oldu. Kendisi iyi maçlar çıkarmasına rağmen finalde rahatsızlandı. Kendisini dövüşmeye zorladım. Aslında yapmamam gerekirdi. Şampiyon olduğu için Burak Keleş turnuvalara gönderildi ama hiçbir şey yapamadı. Bunu da milli takımdaki hocalarımız gördüler'' diye konuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa