Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Spor Mavi sulara "zeydin dalı!" - Diğer Haberleri

        Bodrum Marmara Koleji öğrencisi Buse Melis İşçimen yaptığı açıklamada, 23 Ağustos'ta İstanköy'den Bodrum'un Ortakent beldesine kadar yüzeceğini söyledi. Çalışmalarını haftanın yedi günü sürdürdüğünü ifade eden İşçimen ''Yunanistan'dan Türkiye'ye, iki ülke arasındaki bağları daha da sağlamlaştırmak amacıyla yüzeceğim. Ayrıca açık deniz sporunu da geliştirmek istiyorum. Çünkü bu sporu yapan az sayıda kişi var. Bunlardan birisi de benim'' dedi.

        Geçen yıl Bodrum'dan istanköy Adası'na yüzerek gittiğini hatırlatan İşçimen, şöyle konuştu:

        ''Yunanistan'a yüzerek gitmemin ardından bana olan ilgi arttı. Bu bana gurur ve mutluluk veriyor. Bu yıl da çok sıkı bir şekilde hazırlanıyorum. Haftanın yedi günü sabah akşam ikişer saat çalışıyorum. Ara zamanlarda da kondisyon çalışıyorum. İstanköy'e yüzebileceğimi düşünüyorum. Bundan sonraki amacım Milli Takım'a girip olimpiyatlarda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek. Daha sonra Nesrin Olgun Arslan'dan sonra Manş Denizi'ni yüzerek geçen ikinci Türk bayan yüzücü olmak istiyorum.''

        İşçimen'in Kondisyon Antrenörü Hüseyin Koçal ise kuvvet çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. Haftanın 7 günü sıkı bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Koçal, ''Buse, İstanköy'den Ortakent beldesine yaklaşık 12 kilometre yüzecek. Ancak bu mesafe dalga durumuna göre yaklaşık 13 kilometre olacak. Buse'nin İstanköy'e yüzmeyi başaracağını düşünüyoruz'' diye konuştu.

        Buse Melis İşçimen'in 3 yaşından beri yüzme eğitimi aldığı ve son 3 yıldır profesyonel olarak yüzdüğü öğrenildi.

        Gökmen Yüce / A.A.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa