Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Spor 27 yıl sonra gelen şampiyonluk! - Diğer Haberleri

        Rusya'nın Perm kentinde, 23-28 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Dünya Veteranlar Güreş Şampiyonası'nda, 35-40 yaş grubunda sıkletinde altın madalya kazanan Mehmet Ozmuş, ''Dünya şampiyonu olduğum için mutluyum. Bu gururu yaşamak için 27 yıl bekledim'' dedi.

        36 yaşındaki Sivaslı güreşçi Mehmet Ozmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonada 35-40 yaş grubu 63 kiloda 2'si Rus, 1'i Azeri ve 1'i de İranlı olmak üzere 4 rakibini yenerek dünya şampiyonu olduğunu anımsattı.

        Şampiyonaya gitmeden önce çevresindekilere şampiyonluk sözü verdiğini ifade eden Ozmuş, bu sözü tutmanın, Türkiye'ye ve Sivas'a dünya şampiyonluğu kazandırmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadığını söyledi.

        Dünya şampiyonluğu madalyasını almak üzere kürsüye çıktığında çok heyecanlandığını belirten Ozmuş, ''Dünya şampiyonu olup da İstiklal Marşı'nı okutmak, Türk Bayrağı'nı göndere çektirmek dünyanın en güzel duygusu. İstiklal Marşı okunurken, kürsüde ağladım. O anı hayatım boyunca unutmayacağım. Bundan sonraki hedefim, gelecek yıl da aynı başarıyı tekrarlamak'' diye konuştu.

        -27 YIL SONRA GELEN DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU-

        Güreşe 27 yıl önce başladığını, katıldığı şampiyonalarda çeşitli dereceler elde ettiğini ve 1 kez dünya ikincisi olduğunu ifade eden Ozmuş, spor yaşamında ilk kez dünya şampiyonu olduğunu belirterek, ''Bu gururu yaşamak için 27 yıl bekledim'' dedi.

        Sivas İl Özel İdare Spor Kulübü güreş takımının antrenörlüğü görevini de yürüten Ozmuş, kendisine destek veren başta Vali Veysel Dalmaz ve Asrın Güreşçisi olarak bilinen Ak Parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya olmak üzere tüm yetkililere teşekkür etti.

        Sivas'tan çok iyi güreşçiler yetiştiğini, Sivaslı güreşçilerin birçok önemli başarıya imza attığını belirten Ozmuş, İl Özel İdare Spor Güreş takımı olarak Sivas'ta güreş sporunun gelişmesi için çaba gösterdiklerini ifade ederek, herkesi güreşe ve güreşçilere destek vermeye çağırdı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa