Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Spor 30 günde 3 kez şampiyon oldu! - Diğer Haberleri

        Mersin'de, 5 farklı branşta savunma sporuyla uğraşan milli sporcu Yeliz Fındık, 30 gün içerisinde biri Avrupa, ikisi de Türkiye'de olmak üzere muay thai, kick boks ve wushu'da şampiyon olarak kürsüye çıktı.

        Zayıflamak için tekvandoya başlayan ablasıyla gittiği salonda, 9 yaşında sporla tanışan bir çocuk annesi Fındık (32), bugünlerde art arda katıldığı turnuvalarda ortalama 10 günde bir kazandığı şampiyonlukla adeta başarıdan başarıya koşuyor.

        Küçük yaşlarda kapıldığı elektrik akımı nedeniyle ölümden dönen ve vücudunun çeşitli yerlerindeki yanık nedeniyle geçirdiği bir çok estetik ameliyatın ardından yeniden başladığı sporda önemli mesafeler kat eden Fındık'ın en büyük sıkıntısı ise, elde ettiği başarılara karşın yeterli ilgi ve desteği görememesi.

        Tekvando, boks, muay thai, kick boks ve wushu branşlarında gerek yurt içi gerekse yurt dışında önemli dereceleri bulunan Fındık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zayıflamak için tekvandoya başlayan ablası sayesinde tanıştığı sporun, kendisi için vazgeçilmez hale geldiğini söyledi.

        On üç yaşındayken geçirdiği talihsiz kazanın ardından 12 yıl ara verdiği spora yeniden başlayarak önemli başarılara ulaştığını anlatan Fındık, ''Yaptığım evliliğin ardından farklı branşlarda spor hocası olan eşimin de desteği ile kendimi 5 farklı branşta yetiştirip geliştirerek, ulusal ve uluslararası bir çok turnuvada önemli dereceler elde ettim'' dedi.

        Son olarak, iki ay içinde biri Avrupa ikisi Türkiye olmak üzere 3 farklı branşta şampiyon olduğunu belirten Fındık, şöyle devam etti:

        ''Önce 22-28 Haziran arasında Polonya'da yapılan Muay Thai Avrupa Şampiyonası'nda 67 kilogramda birinci olurken, akabinde geldiğim Türkiye'de ayağımın tozuyla 2-5 Temmuz'da Mersin'de gerçekleştirilen Kick Boks Türkiye Şampiyonası'na katıldım. Burada da 70 kilogramda şampiyon olarak kariyerime bir başarı daha ekledim. Ardından 17-20 Temmuz arasında Ordu'da düzenlenen Türkiye Wushu Şampiyonası'nda 65 kilogramda rakiplerimi geçerek birincilik kürsüsüne çıktım.''

        -BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR AMA-

        Muay Thai Avrupa Şampiyonası'nda 5 yıl, Türkiye Kick Boks ile Wushu Şampiyonalarında ise 3'er yıl üst üste kilosunda şampiyon olduğunu belirten Fındık, buna karşın yeterli ilgi ve destek göremediğini söyledi.

        Antrenman yapacak partner bulmakta sıkıntı çekmesinin yanı sıra en önemli sorunun sponsor desteği olduğuna işaret eden Fındık, ''Gerek yurt içi gerekse yurt dışında katıldığım turnuvalarda hem kentimizi hem de ülkemizi başarıyla temsil ediyorum. Özellikle savunma sporlarına sponsor desteği sağlandığında bu başarının daha da artacağına inanıyorum. Bu konuda yerel yöneticiler ile özellikle iş adamlarından destek bekliyoruz'' diye konuştu.

        -EŞİ DE ANTRENÖR-

        Atilla Fındık da, aynı zamanda antrenörlüğünü yaptığı eşi Yeliz Fındık'ın başarılarıyla gurur duyduğunu söyledi.

        Yaşadıkları maddi ve manevi sıkıntılara rağmen düzenlenen şampiyonalara güç de olsa katıldıklarını anlatan Atilla Fındık, ''Buna karşın eşimin aldığı başarılar, bu sıkıntılarımızı biraz olsun unutturuyor. Ancak, mevcut başarının sürekliliği ve yeni başarılar için desteğe ihtiyacımız var. Bu bir kulüp veya sponsor desteği olabilir'' dedi.

        Atilla Fındık, eşinin şimdi de kasım ayında yapılması planlanan Kick Boks Avrupa Şampiyonası'na hazırlandığını sözlerine ekledi.

        Veli Gürgah / A.A.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa