Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Beşiktaş, Beşiktaş basket, Beşiktaş Erman Kunter - Basketbol Haberleri

        Beşiktaş Kulübü Basketbol Direktörü Erman Kunter, Beko Basketbol Ligi'nde normal sezonu 5. tamamlayarak, play-off çeyrek finalinde Galatasaray Liv Hospital ile eşleşen siyah-beyazlı takımla ilgili, "Beşiktaş'ın şampiyonluğu benim için sürpriz olmaz" dedi.

        Türkiye Basketbol Federasyonu'nun resmi internet sitesine açıklamalarda bulunan Kunter, Beşiktaş İntegral Forex'in aralık ayından beri sürekli artan bir performans sergilediğini anlatarak, şunları kaydetti:

        "Sezon başında yeni kurulan ve ilk defa beraber oynayan oyunculardan oluşan bir takımdık. Bizim için önemli olan birçok oyuncunun da ilk Avrupa kupası tecrübesiydi. Bu da bizim için bir sıkıntı oldu. Oyuncuların Avrupa kupası oynamaya alışması da ivmeyi arttırdı. Play-off'a girerken takımların son performanslarına bakarsak, Beşiktaş, yukarı doğru ivmesi en iyi giden takım. Şampiyonluk şansımız olduğunu dahi düşünüyorum."

        Sezonun ikinci yarısında maçlarını Beşiktaş İntegral Arena'da oynamanın faydasını gördüklerini aktaran Erman Kunter, "Sezonun ikinci yarısında maçları Abdi İpekçi'de değil de Akatlar'da oynama kararı almakla ne kadar doğru yaptığımızı görmüş olduk. İkinci yarıda Uşak Sportif ve Pınar Karşıyaka maçlarını taraftarımız çevirdi. Bu maçları salonumuzda oynamanın verdiği avantajla kazandık" diye görüşlerini aktardı.

        "BANVİT'TEN SONRA LİGİN EN İYİ TAKIMIYIZ"

        Erman Kunter, maddi imkanlar göze alındığında en iyi takımı kurduklarını belirterek, "Bütçe ve başarı kriterine bakarsak, Banvit'ten sonra ligin en iyi takımıyız. Sezon başında bazı sıkıntılar yaşadık. Bütçe kısıtlıydı, sponsor belli değildi" ifadelerini kullandı.

        Bu sezon yabancı oyuncu transferinde çok az hata yaptıklarını belirten siyah-beyazlı idareci, "Bu sene yakaladığımız çıkışta önemli rol oynayan bir oyuncu Tomislav Ruziç'ti. Onu kadromuza kattık. Türk statüsünde oynaması bizim için önemli bir avantajdı. Yabancı seçimlerinde çok az hata yaptık" değerlendirmesinde bulundu.

        Bu sene ABD'de bir süre oyuncu izlediğini aktaran Erman Kunter, "Batı Konferansı'nında bu sene yaptığım taramada Beşiktaş'a hemen faydası dokunabilecek bir oyuncu göremedim" diyerek sözlerini tamamladı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa