Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Serkan Türk Telekom'da - Basketbol Haberleri

        Gelecek sezonun transfer çalışmalarına başlayan Türk Telekom, geçen sezon Efes Pilsen forması giyen Serkan Erdoğan ile anlaşma sağlayarak önemli bir transferi gerçekleştirdi.

        Türk Telekomspor Şube Genel Menajeri İrfan Yücesoy, Serkan'ın, basketboluna ve kişiliğine inandıkları çok önemli bir sporcu olduğunu belirterek, ''Antrenörümüz Ercüment Sunter'in istediği bir oyuncuyu aldığımız için mutluyuz. Bize büyük katkı sağlayacak. Kadromuzda önemli değişiklikler yapmayacağız. Zaten aldığı derecelerle kendini kanıtlamış bir kadromuz var. Birkaç takviyeyle bu yapıyı derinleştireceğiz. Yeni sezonda, Türkiye Kupası ve play-off şampiyonluğunu hedefliyoruz'' dedi.

        Serkan Erdoğan ise basketbola başladığı şehre dönmekten dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, ''Türk Telekom yıllardır basketbola yaptığı yatırımlar ve özellikle son yıllardaki büyük çıkışıyla, Türk basketbolunun yükselen değeri. Türk Telekom'un huzurlu, iyi işleyen mekanizmasında, başarılı olacağıma inanıyorum'' diye konuştu.

        1978 Ankara doğumlu ve 1.95 metre boyundaki Serkan, basketbola TED Ankara Koleji'nde başlamıştı. 1 ve 2 numara pozisyonlarında oynayan Serkan, Türkiye'nin yetiştirdiği en iyi şutörlerden biri olarak gösterilirken, Tuborg, TOFAŞ, Ülker, Tau Ceramica (İspanya) ve Efes Pilsen formalarını giydi.

        "TUTKU'NUN KADROYA ALINMAMASINA ÇOK ŞAŞIRDIM"

        Beko Basketbol Ligi takımlarından Türk Telekom'un başantrenörü Ercüment Sunter, ''Tutku'nun Milli Takım kadrosuna alınmamasına çok şaşırdım'' dedi.

        Sunter, 2009 Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası Eleme Grubu maçlarında mücadele edecek milli takım kadrosunda Türk Telekom forması giyen Tutku'nun yer almamasına çok şaşırdığını belirterek, ''Tutku'nun milli takımda kesinlikle yer alması gerektiğini düşünüyorum. Tutku, son birkaç sezondur en iyi oynayan oyun kurucu durumunda bulunuyor. Sonuçta bu karar milli takım teknik kadrosuna ait, saygı duymak gerekiyor. Milli takım çok geniş bir kadro. Her zaman en iyilerin olacağı bir oluşum. Ancak ben kendi adıma Tutku'nun bu kadroda kesinlikle yer alması gerektiğini düşünüyorum'' diye konuştu.

        A.A.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa