Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Diğer Memo kadroda yok! - Basketbol Haberleri

        MEHMET OKUR NEDEN KADROYA ALINMADI?

        2009 Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası Eleme Grubu maçlarını 3-20 Eylül tarihleri arasında yapacak (A) Milli Takım'ın aday kadrosu açıklandı.

        Esma Sultan Yalısı'nda aday kadroyu açıklamak için düzenlenen basın toplantısına Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, (A) Milli Takım Antrenörü Bogdan Tanjevic, Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Ali Özsoy, (A) Milli Takım Menajeri Harun Erdenay, Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş ve yardımcı antrenör Aziz Bekir katıldı.

        Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş tarafından açıklanan 18 kişilik kadroda şu oyuncular yer alıyor: Ersin Görkem (Antalya Büyükşehir Belediyespor), Ersan İlyasova (Axa FC Barcelona), Ümit Sonkol (Banvit), Engin Atsür (Benetton Treviso), Sinan Güler (Beşiktaş Cola Turka), Barış Hersek, Bora Hun Paçun, Ender Arslan, Kerem Gönlüm (Efes Pilsen), Oğuz Savaş, Ömer Faruk Aşık, Ömer Onan, Semih Erden (Fenerbahçe Ülker), Cemal Nalga, Cenk Akyol (Galatasaray Cafe Crown), Hidayet Türkoğlu (Orlando Magic), Kerem Tunçeri (Real Madrid), Doğuş Balbay (Texas Longhorns)

        -MEHMET OKUR SAKATLIĞI NEDENİYLE KADRODA YOK-

        NBA takımlarından Utah Jazz'da forma giyen Mehmet Okur, sakatlığı nedeniyle milli takım kadrosuna alınmadı.

        Mehmet'in yanı sıra İbrahim Kutluay, Kaya Peker, Ermal Kurtoğlu ve Fatih Solak gibi oyuncular da kadroda yer almazken, Kerem Tunçeri uzun bir aradan sonra aday kadroya alındı.

        -ELEME GRUBUNDAKİ İLK MAÇ 3 EYLÜL'DE-

        Eleme maçlarını eylül ayında oynayacak milliler, 16 Temmuz'da İstanbul'da kampa girecek ve hazırlık çalışmalarına başlayacak.

        Milli takım, eleme grubu maçlarında (C) Grubu'nda Fransa, Belçika ve Ukrayna ile karşı karşıya gelecek.

        Grubundaki ilk maçını 3 Eylül'de sahasında Ukrayna ile yapacak ''12 Dev Adam''ın diğer karşılaşmalarının tarihleri şöyle: 6 Eylül Belçika-Türkiye 10 Eylül Türkiye-Fransa 13 Eylül Ukrayna-Türkiye 17 Eylül Türkiye-Belçika 20 Eylül Fransa-Türkiye

        Bu arada, 2009 Avrupa Şampiyonası'nda eleme turu müsabakaları, 4'er takımlı 3 grup ve 5 takımlı bir grup halinde oynanacak. Gruplarında ilk sırayı alan ekipler ile en iyi ikinci 3 takım finallerde mücadele etmeye hak kazanacak. Finallere katılacak son ülke ise İlave Takım Belirleme Turu'nun ardından belli olacak.

        A.A.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa