Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Diğer Potanın minik devi! - Basketbol Haberleri

        Azmi sayesinde doktorlardan ''mucize çocuk'' yakıştırması alan Cerit, katıldığı müsabakalarda kendisinden büyüklerle top sürüp kıyasıya mücadele ediyor. Hocalarının ''geleceğin bir numarası olacak'' dediği ''minik dev'', 2. ligi şampiyon olarak tamamlayan Adana Martı Spor Kulübü formasıyla 1 Temmuzda Adana'da yapılacak 22 Yaş Altı Gençler Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyor.

        Hızlı top sürmesiyle dikkati çeken Cerit, Bedensel Engelliler Tekerlekli Sandalye 2. Lig Play-Off müsabakalarına katılmak üzere geldiği Mersin'de, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 yaşındayken okuldaki beden öğretmeninin tavsiyesi üzerine tanıştığı basketbolun ilgisini çektiğini ve ardından sık sık müsabakaları izlemeye gittiğini söyledi.

        Bu ilgisinin Adana Martı Spor Kulübü Teknik direktörü Mehmet Can Akdoğan'ın dikkatini çekmesi üzerine kendisini antrenmanlara davet ettiğini anlatan Cerit, ''2 yıl boyunca antrenmanlara aksatmadan gittim ve 10 yaşına geldiğimde federasyon tarafından lisansım geldi. O günden beri de basketbolun peşini hiç bırakmadım'' dedi.

        Basketbolu yaşam tarzı olarak benimsediğini ve adeta ''özgürlüğünü yaşamasına yol açtığını'' vurgulayan Cerit, şöyle konuştu:

        ''Zamanımın büyük bir bölümü salonlarda antrenman yaparak geçiriyorum. Arta kalan zamanda ise yine aklıma gelen tek şey, basketbol oluyor ve arkadaşlarımla mahalledeki basketbol sahasının yolunu tutuyorum.''

        -DOKTORLAR ''MUCİZE ÇOCUK'' DİYOR-

        Küçük sporcunun annesi Tülay Cerit ise Cem'in doğuştan omuriliğinden gelen bir kitle nedeniyle yürüyemediğini söyledi.

        "Kendi ayakları üzerinde durabilmesi" için 5 ameliyat geçirdiğini anlatan Tülay Cerit, "Oğlum çocukluk dönemlerini hastanelerde geçirdi. Arkadaşları hemşireler, ağabeyleri ise doktorlar oldu, ama bir türlü tedavisine olumlu yanıt alamadık" dedi.

        Tedavilerin ardından doktorların Cem için ''büyük olasılıkla yatalak kalır'' dediklerini ifade eden Cerit, şöyle devam etti:

        ''Doktorların bu söylemlerinin ardından, çok derin bir üzüntü yaşamıştık, ama Cem, doktorları bile şaşırtan bir gelişme gösterip, hayata tutunmayı başardı. Gösterdiği gelişim nedeniyle doktorlar, Cem için 'mucize çocuk' yakıştırması yaptı. Şu an bir ayağını hissetmeyen, bel hakimiyetinde ise sıkıntı yaşayan Cem, koltuk değneğiyle kısa mesafelere gedip, kendi işini görebiliyor.''

        Cem'in Bedensel Engelliler Federasyonu tarafından tekerlekli sandalye basketbol ligindeki ''en küçük profesyonel sporcu'' unvanıyla taçlandırıldığına dikkati çeken Tülay Cerit, ''Oğlumuzla gurur duyuyoruz'' diye konuştu.

        -''GELECEĞİN BİR NUMARASI''-

        Adana Martı Spor Kulübü Teknik Direktörü Mehmet Can Akdoğan ise Cem'in 1,5 yıldan beri aktif olarak basketbolun içinde yer aldığını ve salonlarda ''boyundan büyük işler yaptığını'' söyledi.

        Cem'in gelişme sürecini tamamlayamadığını vurgulayan Akdoğan, ''Cem performans ve anatomik olarak önümüzdeki bir kaç yıl içinde daha da gelişecek ve geleceğin bir numarası olacak'' dedi.

        1 Temmuzda Adana'da yapılacak 22 Yaş Altı Gençler Avrupa Şampiyonası'na hazırlandıklarını belirten Akdoğan, şunları kaydetti: "Cem 14 yaşında ve bizim takımda önemli bir konuma sahip. Yaş ortalaması 22 olan takımımızda zaman zaman kendisinden çok daha büyük sporcularla kıyasıya mücadele edip, takıma sayı veya sayılar kazandırıyor.

        Adana'da yapılacak müsabakalarda da forma giyecek Cem'in iyi bir sonuç elde edeceği kanaatindeyiz. Çünkü Cem, yaşıtları bir yana, yaşıtlarından büyüklerle bile çok iyi mücadele edip, top sürüyor."

        A.A.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa