Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL El Amin yeniden Ukrayna'da! - Basketbol Haberleri

        Telekom'un final oynamasında en büyük pay sahiplerinden biri olan Khalid El Amin, Ukrayna'ya geri döndü...

        NTVSpor'un haberine göre, Basketbol Ligi'nde Türk Telekom'un final oynamasında en büyük pay sahiplerinden biri olan Khalid El Amin, Ukrayna'ya geri döndü. ABD'li oyun kurucu, eski takımı Azovmash ile 2 yıllık anlaşma sağladı.

        Bu yıl Türk Telekom ile Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşayan ve Ankara ekibini BEKO Basketbol Ligi'nde de finale taşıyan Khalid El Amin, bir önceki sezon formasını giydiği Ukrayna ekibi Azovmash Mariupol'e geri döndü.

        Azovmash ile 2 yıllığına anlaşan El Amin, bu yıl Türk Telekom forması ile çıktığı 40 Beko Basketbol Ligi maçında 17.9 sayı, 4.5 asist ve 3.1 ribaunt, ULEB Kupası'nda da 12 maçta 19.7 sayı 3.6 asist ortalamalarıyla oynamıştı. Türk Telekom'un 36 yıl sonra Türkiye Kupası'nı da Ankara'ya getirmesinde en büyük pay sahiplerinden biri olan El Amin'in bir süredir Ukrayna'ya geri döneceği konuşuluyordu.

        2005-2007 yılları arasında Azovmash forması giyen El Amin, 2006 yılında bu takımla Ukrayna Ligi'nde şampiyonluk yaşamış, hem normal sezon hem de finallerin en değerli oyuncusu seçilmişti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa