Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Celtics seriyi bozmadı! - Basketbol Haberleri

        Celtics hızla 17. NBA şampiyonluğuna doğru yol alıyor. NBA final serisinde LA Lakers'ı ilk maçta devirdikten sonra ikinci maçta da zafere uzanan Celtics seriyi 2-0 yaptı. Paul Pierce kolay basketler bulduğu gecede maçı 28 sayı ile tamamlarken, takımın bilinmeyen isimlerinden Leon Powe 21 sayı ile önemli bir katkı yaparak bir anda tanınan biri oldu.

        Celtics yıldız ve yıldız olmayan isimlerinin yüksek performansıyla ilerlerken, 108-102'lik galibiyette bir ara yavaşlayan Celtics Lakers'ın 24 sayılık farkı kapatmasına neredeyse izin verdi amaayakta kalarak seriyi 2-0'a taşımayı başardı.

        Lakers 8 dakikadan daha az bir süre kala 95-71 geriden geldiği maçta 31-9'luk bir seri yakalayarak maçı 104-102'ye taşıdı ama son gülen Celtics olmayı başardı.

        Kaptan Paul Pierce 28 sayı, 8 asist, Kevin Garnett 17 sayı, 14 ribaunt ve Ray Allen 17 sayıyla ev sahibi ekipta galibiyete katkı yapanlar oldu. Rajon Rondo da 4 sayıda kaldı ama 16 asistle sayı gücüne önemli bir katkı gerçekleştirdi.

        Lakers'ta ise son çeyreğe kadar fazla etkili olamayan Kobe Bryant 30 sayı, 8 asist, Pau Gasol 17 sayı, 10 ribaunt, Vladimir Radmanovic 13 sayı, 10 ribaunt, Lamar Odom 10 sayı, 8 ribaunt ile maçı tamamladı.

        Serinin üçüncü maçı Çarşamba sabahı TSİ 04:00'te Staples Center'da oynanacak.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa