Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Fener son saniyede! - Basketbol Haberleri

        Beko Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe Ülker, oldukça çekişmeli geçen bir mücadelenin ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni 82-81 yenerek üst üste 4. galibiyetini aldı.

        Karşılaşmaya Oğuz Savaş, Engin Atsür ve Gist'in sayılarıyla etkili başlayan Fenerbahçe Ülker, 3. dakikayı 7-0'la geçerken, Bogdanovic ile Preldzic'in de skora katkısıyla 5. dakikada farkı 10 sayıya yükseltti (15-5). Sneed ve Grundy'nin basketleriyle farkın açılmasını önleyen konuk ekip, pota altında Mutlu Demir, dış atışlarda ise Scales'in sayılarıyla 9. dakikada farkı 4 sayıya (23-19) indirmesine karşın, sarı-lacivertliler ilk periyotu 26-19 önde geçti.

        İkinci çeyreğe oldukça tutuk başlayan Fenerbahçe Ülker, üst üste hücumlardan boş dönerken, ilk 4,5 dakikada sayı üretemedi. Sarı-lacivertlilerin aksine bu süreyi oldukça iyi kullanan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mutlu Demir, Grundy ve Mays'in basketleriyle 18-2'lik bir seri yaparak farkı kapattıp, 17. dakikada 9 sayı öne geçti (37-28). Fenerbahçe'de Mirsad Türkcan ile Bogdanovic'in çabalarına karşın, konuk ekip devreyi 39-35 galip tamamladı.

        Maçın ikinci yarısına başlarken pota altında Gist, dış atışlarda da Mirsad Türkcan'la etkili olan Fenerbahçe Ülker, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde Scales ile Mays'in basketlerine rağmen 25. dakikada 53-52 öne geçti. Sarı-lacivertlilere Can Maim Mutaf, Scales ve Grundy ile karşılık veren konuk ekip, son periyota girerken farkı 8 sayıya çıkardı (66-58).

        Son periyotta sürekli tam saha baskı uygulamaya çalışan Fenerbahçe Ülker, rakibinin direncini kırmayı bir türlü başaramadı. Gist ve Bogdanovic'in sayılarıyla üstünlüğü ele alan sarı-lacivertliler, 38. dakikada 80-79 öne geçti. Karşılıklı hücumların değerlendirilememesi nedeniyle son saniyelere de bu skorla girilirken, bitime 2,8 saniye kala Scales kullandığı iki faul atışını da sayıya çevirerek Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni 81-80 öne geçirdi. Son hücumda Engin Atsür'ün turnikeye giderek basketi bulmasının ardından, maç 82-81 Fenerbahçe Ülker'in galibiyetiyle sonuçlandı.

        Spahija'ya tribünden tepki

        Karşılaşmanın üçüncü çeyreğinde mola alan Fenerbahçe Ülker Antrenörü Neven Spahija'nın Engin Atsür'e sert bir şekilde kızması, tribünlerin tepkisine neden oldu.

        Engin Atsür'ü bazı pozisyonlarda etkisiz kalması nedeniyle sert bir dille uyaran ve eliyle gidip benche oturmasını işaret eden Spahija, tribünlerden yükselen ıslıklarla ve sözlü tepkilerle karşılaştı.

        Sarı-lacivertli oyuncular taraftarları sakinleştirmek için çaba sarf ederken, Spahija, yanına gidip Engin'le bir süre daha konuştu.

        Bu esnada tribünlerden, Engin Atsür lehine tezahüratlarda bulunuldu.

        Fenerbahçe Ülker: 82 - Mersin Büyükşehir Belediyesi: 81

        Salon: Ülker Sports Arena

        Hakemler: Zafer Yılmaz, Ersan Ergüler, Turgut Işık

        Fenerbahçe Ülker: Engin Atsür 7, Bogdanovic 20, Emir Preldzic 11, Oğuz Savaş 4, Gist 18, Ömer Onan 2, Vidmar 2, Ukic, Kaya 4, Mirsad Türkcan 14, Hakan Demirel

        Mersin Büyükşehir Belediyesi: Grundy 15, Scales 22, Sneed 8, Yalçın Azizmahmutoğulları, Asım Pars, Can Maim Mutaf 5, Mutlu Demir 11, Mays 20, Barış Güney, Erdal Bibo

        1. Periyot: 26-19

        Devre: 35-39

        3. Periyot: 58-66

        GÜNÜN DİĞER SONUCU:

        Bandırma Kırmızı: 68 - Olin Edirne: 74

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa