Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Galatasaray yarı finalde! - Basketbol Haberleri

        GALATASARAY CAFE CROWN: 62 - OLİN EDİRNE: 55

        SALON: Kadir Has

        HAKEMLER: Mehmet Keseratar, Halil Baldemir, Ali Şakacı

        GALATASARAY CAFE CROWN: Ship 7, Johnson 9, Göksenin 3, Caner 3, Shumpert 11, Tutku 5, Andric 7, Rancik 9, Haluk Yıldırım 2, Ermal 6,

        OLİN EDİRNE: Fikret 7, Erdal 3, Ginevicius 7, Seibutis 12, Caner 6, Smardjiski 11, Mehmet Tufan, Reha 3, Doliboa 4, Davud 2

        1. PERİYOT: 14-15

        DEVRE: 31-34 (Olin Edirne lehine)

        3. PERİYOT: 45-44

        Maçın ilk dakikalarında Ermal ile sayı bulan Galatasaray Cafe Crown'a, Olin Edirne Samardjiski ile cevap verdi. Kullandığı tek serbest atışı da sayıya çeviren bu oyuncu skoru 3-2'ye getirdi. Her iki takımda maçın ilk 4 dakikasında 3 sayılık atışlarında başarılı olamadı. Ancak bu dakikadan sonra Olin Edirne, Doliba'nın 3 sayılık atışı ile skoru 8-5 yaptı. Galatasaray Cafe Crown, 6. dakikada da takım faulü hakkını doldurdu. 7. dakikada farkı 5 sayıya çıkaran Olin Edirne, top kayıpları yaşamasına rağmen pota altındaki etkili savunması sayesinde son dakikaya kadar farkı korudu. Göksenin'in 3 sayılık atışı ile skoru 14-15'e getiren Galatasaray Cafe Crown, üst üste elde ettiği hücüm hakkını iyi değerlendiremeyince ilk periyot 15-14 Olin Edirne lehine sona erdi.

        İkinci periyotta dış atışlarla sayı bulmaya çalışan Galatasaray Cafe Crown başarılı olamadı. Ribaundlarda da etkisiz kalan sarı-kırmızılılar, 13. dakikada farkın 9 sayıya çıkmasına engel olamadı. Serbest atışlarda da başarısız olan Galatasaray Cafe Crown, Shipp ve Shumpert ile sayılar bulmasına rağmen farkı kapatmakta zorlandı. Bu periyotta son dakikaya 34-28 önde giren Olin Edirne, üst üste 3 top kaybı yaşamasına rağmen ilk yarıyı 34-31 önde kapattı.

        Üçüncü çeyreğin ilk dakikalarında da oyunda üstünlük kurmakta zorlanan Galatasaray Cafe Crown, buna rağmen 26. dakikada Shumpert ile durumu 40-40'a getirdi. Sarı-kırmızılılar, Haluk Yıldırım'ın kullandığı 2 serbest atışı sayıya çevirmesi üzerine de maçta ilk kez 27. dakikada öne geçti. Son dakikaya da 45-44 önde giren Gatasaray Cafe Crown, Olin Edirne'nin son hücum hakkında sayı bulamaması nedeniyle 3. periyodu bu skorla önde geçti.

        Son periyotta oyundaki baskısını artıran Galatasaray Cafe Crown, 34. dakikada farkı 7 sayıya, 36. dakikada da 11 sayıya çıkararak skoru 59-48'e taşıdı. Son dakikaya da 5 sayı farkla önde giren sarı-kırmızılılar, oyun düzeni bozulan Olin Edirne'yi 62-55 yenerek, üçüncü yarı finalist oldu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa