Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Lig çok kaliteli! - Basketbol Haberleri

        Tunçeri, Beko Basketbol Ligi, Avrupa kupaları ve Milli Takım ile ilgili birçok konuya değindi. Beko Basketbol Ligi'nin bu sene çok çekişmeli hale geldiğini belirten Tunçeri, ''Özellikle ligimizdeki yabancı oyuncular çok kaliteli. Gerçekten çok yüksek düzeyde mücadelelerin olduğu bir lig izliyoruz. Efes Pilsen olarak ligde bu sene pek iyi gitmiyoruz ve hiç alışık olmadığımız mağlubiyetler aldık ama özellikle son bir aydır hem THY Avrupa Ligi'nde, hem de Beko Basketbol Ligi'nde iyi basketbol oynadığımızı düşünüyorum'' diye konuştu.

        Türk takımlarının bu sezon Avrupa Kupaları'nda gerçekten çok iyi mücadele ettiğinin altını çizen Tunçeri, şöyle devam etti:

        ''Fenerbahçe Ülker, Barcelona ve Olympiacos gibi çok önemli takımları deplasmanda yenme başarısı gösterdi. Biz de şu ana kadar elimizden gelen mücadeleyi gösterdik. Son oynadığımız Real Madrid maçını, yaptığımız basit hatalardan dolayı kaybettik. Bana göre bu yenilgiyle çok önemli bir avantajı da kaybetmiş olduk. Çünkü o maçı kazanabilseydik, grup liderliği açısından önemli bir avantaj elde edecektik ama artık üzülmenin bir anlamı yok. Bu maç geride kaldı. Şimdi grup liderliği şanımızı devam ettirmemiz açısından rakibimizi kendi sahamızda 3 ve daha fazla sayı farkıyla yenmemiz gerekiyor. İnşallah önce son 8 takım arasına kalıp, daha sonra ''final-four'' oynama hakkını elde ederiz.''

        ORHUN ENE'YE GÜVENLERİ TAM

        Kerem Tunçeri, A Milli Basketbol Takımı antrenörlüğüne getirilen Orhun Ene'ye bütün oyuncuların büyük bir güven duyduğunu kaydederek, ''Orhun Ene'nin milli takımda son derece başarılı olacağına inanıyorum'' dedi.

        Milli takım oyuncuları olarak Orhun Ene'yi çok sevdiklerinin altını çizen tecrübeli oyuncu, ''Özellikle hem oyunculuk, hem de antrenörlük döneminde Orhun Ene ile çok fazla geçmişim var. Alt yapıdan A takıma kadar Orhun ağabey hep yanımdaydı. O yüzden benim ona güvenim sonsuz. Milli takımda oldukça başarılı olacağına inanıyorum. Biz de ona tabii ki elimizden geldiği kadar yardım edeceğiz'' ifadelerini kullandı.

        Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda hem (A) Grubu, hem de ikinci turda gelecek olan çapraz grubun çok zorlu olduğunu vurgulayan Tunçeri, ''Rakiplerimiz çok güçlü. Güçlü rakiplerimizle turnuvanın başında veya sonunda oynamamız çok önemli değil. İlk olarak kazanabildiğimiz kadar maçı kazanarak A Grubu'nu ilk 3 içinde tamamlamaya çalışacağız. Daha sonra hedefimize adım adım ilerleyeceğiz. Tabii şampiyona öncesindeki hazırlık dönemi de bizler için çok önemli. Bu dönemi en iyi şekilde geçirip, şampiyonada iyi değerceler almaya çalışacağız'' diye konuştu.

        ''ÖNEMLİ OLAN TAKIM BİRLİKTELİĞİNİ SAĞLAYABİLMEK'

        Kerem Tunçeri, NBA'da mücadele eden Türk sporcu sayısının artmasının önemine değinerek, ligde mücadele eden Türk oyuncuların başarılı performanslar sergilediğini söyledi.

        Hidayet Türkoğlu, Mehmet Okur ve Ersan İlyasova'nın NBA'de artık tecrübeli oyuncular sınıfına girdiğini belirten Tunçeri, konuşmasını şöyle tamamladı:

        ''Hem Ömer, hem de Semih henüz çaylak sezonlarında olmasına rağmen gayet iyi oynuyorlar. Onların ileride daha iyi olacaklarına inanıyorum. Diğer üç oyuncumuz da artık NBA'de çok tecrübelendiler ve kendilerini ispat ettiler. Onların katkısını zaten milli takımda da görüyoruz. Mehmet de inşallah sakatlığı olmazsa aramızda olacaktır. Tabii en önemli konu, takım halinde form düzeyimizin iyi olması. Şansızlıklar ve sakatlıklar yaşamamak en büyük temennimiz. NBA'deki arkadaşlarımız gayet başarılı maçlar oynuyorlar. Fakat asıl önemli olan takım olarak birlikteliği sağlayabilmek. Güzel sonuçlara imza atacağımızı düşünüyorum.''

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa