Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol NBA Ömer aşık ABD'ye gitti! - Basketbol Haberleri

        THY uçağıyla yeni takımının hazırlık çalışmalarına katılmak üzere Chicago'ya giden Ömer Aşık, hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, basketbol yaşantısını NBA'de sürdürecek olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

        Türkiye'de düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda ikinci olmaktan büyük mutluluk duyduklarını vurgulayan Aşık, ''Kendi kariyerim açısından iyi bir yerlere gelebilmek için böyle bir tercih yaptım. İnşallah hayırlısı olur ve her şey istediğim gibi olur. Dünyanın en iyi liginde oynamak büyük gurur verici bir şey. Biran evvel adaptasyon sürecini atlatıp yeni takımıma gerekli katkıyı vermek istiyorum'' diye konuştu.

        Ömer Aşık, NBA ile ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine de ''Tabi ilk başlarda bir adaptasyon süresi olacaktır. Belki takımda oynama sürem biraz az olacaktır, ama zaman geçtikçe daha iyi olacağını düşünüyorum. Adaptasyon sürecini geçtikten sonra takıma en iyi şekilde katkı vereceğime inanıyorum'' dedi.

        Milli basketbolcu Ömer Aşık, bir gazetecinin, ''Şampiyonanın ardından A Milli Basketbol Takımı oyuncularına 28,5 milyon TL prim verilmesine Anayasa'nın eşitlik ilkesi ve yasalara aykırı olduğu gerekçesiyle dava açılması seni ve takım arkadaşlarını nasıl etkiledi, bu konudaki düşünceleriniz nedir'' sorusu üzerine şunları söyledi:

        ''Her zaman söylüyoruz, bizim için maddiyat ikinci planda. Önemli olan halkımıza bu mutluluğu yaşatabilmekti, bunu da yaşattığımıza inanıyorum. Dava olayının detayını fazla bilmiyorum. O konularla çok fazla ilgilenmiyorum. Onlar sadece yan unsurlar. Bizim için önemli olan Türk halkına yaşattığımız mutluluklardır. Bu olaydan rahatsız olduk ve bizim başarımıza gölge düşürür gibi oldu. İnşallah onlar da son bulur ve her şey yoluna girer.''

        2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda 9 karşılaşmada oynayan Ömer Aşık, 8.9 sayı, 6.9 ribaund, 0.7 asist ve 1.2 blok ortalamalarıyla mücadele etmişti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa