Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Aslan, Daçka'ya acımadı! - Basketbol Haberleri

        GALATASARAY CAFE CROWN: 89 - DARÜŞŞAFAKA COOPER TİRES: 82

        SALON: Abdi İpekçi

        HAKEMLER: Rüştü Nuran, Mehmet Berk Torun, Ali Şakacı

        GALATASARAY CAFE CROWN: Evren 13, Caner, Jasaitis 10, Wilkinson 8, Rancik 29, Fatih, Washington 28, Can, Murat 1, Polat

        DARÜŞŞAFAKA COOPER TİRES: Alper, Douby 22, Polat, Mujezinovic 18, Davidson 22, Uluğ 6, Melih 14, Bora, Yunus

        1. PERİYOT: 22-12

        İLK YARI: 41-28

        3. PERİYOT: 62-57

        Ev sahibi ekip, karşılaşmanın ilk dakikasından itibaren oyuna ağırlığını koydu. 3. dakikada Jasaitis ile 10-2 üstünlük sağlayan sarı-kırmızılı takım, rakibinin alan savunmasına rağmen skor bulmakta zorlanmadı ve 1. periyodu 22-12 önde geçti.

        Pota altını iyi kapatan Galatasaray Cafe Crown, alan savunmasına rağmen Rancik ve Washington ile dışarıdan sayı bulmasını bildi ve Jasaitis'in sayısıyla 16. dakikada farkı 18 sayıya (37-19) çıkardı. Darüşşafaka Cooper Tires'te Douby'nin basketlerine rağmen, sarı-kırmızılı takım, ilk yarıyı 41-28 önde kapadı.

        Darüşşafaka Cooper Tires, Mujezinovic, Douby ve Davidson'un gayretleriyle oyuna ortak olmasını bildi. Ribauntlarda Davidson'ı iyi kullanan konuk ekip, Mujezinovic'in üçlüğüyle 28. dakikada farkı 4 sayıya (55-51) indirdi, ancak Rancik ve Washington ile üçlükler bulan Galatasaray Cafe Crown, 3. çeyreği de 62-57 önde geçmesini başardı.

        İkinci yarının başında yakaladığı ivmeyi son periyoda taşıyan Darüşşafaka Cooper Tires, günün başarılı isimlerinden Davidson'un basketiyle 32. dakikada 62-62 beraberliği sağlarken, Douby'nin basketiyle de 65-62'lik skorla ilk kez öne geçti. Yabancı oyuncuların arasına Uluğ ve Melih'i ekleyen yeşil-siyahlılar, 34. dakikada 9 sayılık üstünlük (73-64) yakaladı, ancak Washington ve Rancik ile 13-0'lık seri yakalayan Galatasaray Cafe Crown, 34. dakikada 77-73 öne geçti. Darüşşafaka Cooper Tires, üstünlüğü ele aldıktan sonra üçlükleri değerlendiremedi. Son dakikalarda hata yapmayan Galatasaray Cafe Crown, maçı 89-82 kazandı.

        Galatasaray Cafe Crown'da Rancik 29 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, oyuna yedek başlayan Washington 28 sayı üretti.

        Darüşşafaka Cooper Tires'te 22 sayı,A 16 ribaunt ile oynayan Davidson'ın yanı sıra 22 sayı atıp 8 asist yapan Douby ve 18 sayı üreten Mujezinovic'in gayretleri galibiyet için yetmedi.

        TUFAN ERSÖZ'ÜN CEZASI BİTTİ

        Galatasaray Cafe Crown'da, Cemal Nalga skandalına adı karışan oyuncu Tufan Ersöz'ün cezası sona erdi.

        Cemal Nalga'nın, cezalı olduğu dönemde bir hazırlık maçında takım arkadaşı Tufan'ın formasını giymesi sonrası yaşanan skandalın ardından 4 aylık ceza alan sarı-kırmızılı oyuncu, cezasını Darüşşafaka Cooper Tires saçında tamamladı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa