Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol TKBL Beşiktaş deplasmanda kayıp! - Basketbol Haberleri

        KEPEZ BELEDİYESPOR: 77 - BEŞİKTAŞ COLA TURKA: 71

        SALON: Kepez Arena

        HAKEMLER: Halil Baldemir, Alper Özgök, Sencer Yılmaz

        KEPEZ BELEDİYESPOR: Jovo Stanojevic 21, Andrius Mazutis 11, Altay 4, Ersin 18, Mesut 8, Barış 5, Erdem 3, Levent, Marcus Hall 7

        BEŞİKTAŞ COLA TURKA: Muratcan 4, Brad Newley 14, Haluk 13, Lony Baxter 14, Cevher 10, Arın, Adem, Kevin Flecer 2, Kerem 14

        1. PERİYOT: 27-13

        DEVRE: 42-31

        3. PERİYOT: 57-48

        5 FAULLE ÇIKANLAR: 39.37 Barış (Kepez Belediyespor)

        Karşılaşmaya iyi başlayan Kepez Belediyespor, savunmadaki baskısı ile rakibine top kayıpları yaptırdı. Özellikle Mazutis ile top çalmayı başaran Antalya ekibi, ilk üç dakikada 7 sayılık üstünlüğe ulaştı (11-4). Savunmada çok iyi organize olan Kepez Belediyespor, Jovo ve Ersin ile sayılar bulurken, Beşiktaş Cola Turka rakibine Haluk ve Cevher ile karşılık vermeye çalıştı. İlk periyot Kepez Belediyespor'un 27-13 üstünlüğü ile tamamlandı.

        İkinci periyotta, ilk dakikalarda her iki takımda sayı bulmakta güçlük çekti. Daha sonra Kepez Belediyespor, Jovo, Ersin ve Marcus'un sayılarıyla oyunun kontrolünü sürdürdü. Siyah-beyazlı takım ise pota altında Baxter, dış şutlarda da Haluk'un sayılarıyla aradaki farkı kapatmaya çalıştı, ancak Antalya ekibi, ilk yarıyı (42-31) 11 sayı farkla önde kapadı.

        Karşılaşmanın ikinci yarısında mücadelenin başından beri kontrolü bırakmayan Kepez Belediyespor, rakibine Jovo, Mazutis ve Barış'ın sayılarıyla üstünlüğünü korudu. Beşiktaş Cola Turka ise, hücumda çok fazla top kayıpları yaptı. Ancak siyah-beyazlı takım, Kerem, Cevher ve Newley ile sayılar bularak aradaki farkın daha fazla açılmasına izin vermedi ve Kepez Belediyespor son periyoda 57-48 üstün girdi.

        Son periyoda Beşiktaş Cola Turka, pota altında Baxter ve Newley ile bulduğu sayılarla hızlı başladı ve bir ara farkı (57-52) 5 sayıya kadar indirmeyi başardı. Daha sonra Kepez Belediyespor, rakibine Ersin'in dış şutlarıyla karşılık verdi ve farkı tekrar 11 sayıya (64-53) ulaştırdı.

        Ancak hücumda ve savunmada iyi organize olan Beşiktaş Cola Turka, bitime 3 dakika kala mücadelede ilk kez öne geçmeyi başardı (66-67). Antalya ekibi daha sonra Ersin'in etkili oyunu ve faul atışlarından bulduğu sayılarla mücadelenin bitimine 11 saniye kala 75-71 öne geçti.

        Nefesleri kesen son periyotta Kepez Belediyespor, maçı 77-71 kazanmayı başardı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa