Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Diğer 12 Dev Adam'da keyifler yerinde! - Basketbol Haberleri

        Polonya'da düzenlenecek 36. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda mücadele edecek (A) Milli Takım'ın menajeri Harun Erdenay, zorlu şampiyona öncesi Antalya'da yaptıkları kampın oyuncular için yararlı geçtiğini söyledi.

        Milli takımın bugün gerçekleştirdiği antrenman öncesi AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Erdenay, Antalya'daki çalışmaların ardından kampın ikinci ayağını İstanbul'da sürdürdüklerini belirterek, ''Yarın İtalya'ya gidiyoruz. Bu ülkede tempomuz artacak. İtalya'da biraz daha kondisyon ağırlıklı çalışacağız. Ayrıca burada Kanada ile iki hazırlık maçı yapacağız'' dedi.

        Antalya'da gerçekleştirdikleri kampın amacının oyuncuları rahatlatmak olduğunu kaydeden Erdenay, ''Ağır olmayan çalışmalar gerçekleştirdik. Oyuncular hem çalışıp hem de denize girme fırsatı buldular. Bu şekilde biraz rahatladılar ve dinlendiler. Moral depoladılar. Zorlu turnuva öncesi bu kamp iyi oldu'' diye konuştu.

        Takımda Sinan Güler'in sakatlığının bulunduğunu kaydeden menajer Erdenay, ''Ersan İlyasova ise NBA takımlarından Milwaukee Bucks ile imza aşamasında. Bu oyuncu İtalya'da takıma katılacak'' dedi.

        Antrenör Bogdan Tanjevic'in Antalya ve İstanbul kamplarında takımın başında bulunmaması yönündeki eleştirileri yanıtlayan Harun Erdenay, şunları söyledi:

        ''Bizim normalde toplanma tarihimiz 24 Temmuz olacaktı. Oyunculardan gelen istek üzerine toplanma tarihini bir hafta öne çektik. Hem çalışıp, hem dinlenmek üzere bu uygulamaya gittik. Tanjevic'in olmaması bir sıkıntı yaratmadı. Taktik çalışması yapmadık. Sadece vücudu alıştırıcı antrenmanlar gerçekleştirdiğimiz için Tanjevic'in olmasına gerek yoktu.''

        -KEREM: ''GEÇEN SENEKİ HAVAYI YAKALARSAK AVANTAJ SAĞLARIZ''-

        Milli takımın yıldız oyuncularından Kerem Tunçeri ise geçen seneki havayı yakalamaları halinde avantaj sağlayacaklarını söyledi.

        Kerem, milli takım olarak ilk defa moral kampı yaptıklarını vurgulayarak, ''Bizim için yararlı oldu. Ağır idmanlara başlamadık. Vücudu alıştırıcı çalışmalar gerçekleştirdik. Esas çalışmalar Bormio'da başlayacak. Tatil dönüşü böyle idmanlar zor oluyor ama ihtiyacımız olan idmanlar. En iyi şekilde çalışacağız'' dedi.

        Polonya'daki şampiyona için geçen sene yakaladıkları havayı tutturmaları halinde büyük avantaj sağlayacaklarına dikkat çeken milli oyuncu, şunları söyledi:

        ''İnşallah bu şampiyonada da aynı mücadeleyi yaparız. Bazı takımların yıldız oyunculardan yoksun olması önemli değil. Bizde de alınmayan ya da sakat olan oyuncular var. Mühim olan ekol. Bir takımın 2-3 oyuncusunun gelmemesi o ekibin güçsüz düştüğü anlamına gelmez. Çok yetenekli bir takımız. Hem genç oyunculardan kurulu, hem de iyi mücadele eden bir ekibiz. Pota altında olsun, içerde olsun çok yetenekli oyuncularımız var.''

        Basketboldaki uluslararası organizasyonların yoğunluğu konusundaki soruyu ise Kerem Tunçeri, şu şekilde yanıtladı:

        ''Yoğun takvim yorgunluk yaratıyor. Özellikle Avrupa'da milli takım seviyesindeki oyuncular dinlenme fırsatı bulamıyor. Bu konuya bir çare bulunması iyi olur. Sezon bitiyor 15-20 gün sonra milli takım başlıyor. Milli takım bitiyor, kulüp takımıyla mücadele başlıyor. Oyuncu hem bedenen, hem de mental olarak yıpranıyor. Oyuncuların yaşları ilerledikçe vücutları bazı şeyleri kaldıramıyor. Bu nedenle bu konuda bir çözüm üretilmesi gerekiyor.''

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa