Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Diğer "Çok istekli ve arzulu çalıştık" - Basketbol Haberleri

        Antalya'da kamp çalışmaları Salı günü sona erecek Basketbol A Milli Takımının Menajeri Harun Erdenay, Basketbol Federasyonu'nun internet sitesinde Antalya kampını değerlendirdi. Antalya'ya gelmelerindeki amacın Avrupa Şampiyonası öncesinde zorlu geçecek hazırlık döneminde oyunculara moral kazandırmak ve yazın hamlığını atmak olduğuna dikkati çeken Erdenay, oyuncuların gerçekten çok istekli ve arzulu çalıştıklarını, kampın moral açısından oldukça faydalı olduğunu kaydetti. Bu nedenle hazırlıkların ilk etabı olan Antalya kampının başarıya ulaştığını söyleyebileceğini vurgulayan Erdenay, değerlendirmesinde, ''Oyuncular sezon içerisinde takımlarında iyi performans ortaya koydular. Oyuncuların bunu milli takıma da yansıtacaklarına inanıyorum. Bunu milli takıma yansıttıkları takdirde oyuncuların çok iyi bir netice ile Avrupa Şampiyonası'ndan döneceklerini düşünüyorum'' görüşlerine yer verdi.

        Geçen yıl Avrupa Şampiyonası elemelerinde takımın büyük bir uyum içinde olduğunu vurgulayan Erdenay, elemeler öncesinde, hazırlık döneminde oynadıkları maçlarda çok iyi performans gösteremediklerini ancak eleme maçları başladıktan sonra tüm oyuncuların takım için inanılmaz özveri göstererek oynadıklarını bildirdi. Avrupa Şampiyonası'nın elemelerden daha zorlu geçeceğini bildiklerini, takımın Avrupa Şampiyonası'nda da aynı özveriyi göstereceğini ve çok başarılı olacağına inandığını ifade eden Erdenay, şöyle devam etti:

        ''Hazırlık maçlarının ölçü alınmaması gerekiyor. Elemeler öncesinde de Romanya ve Makedonya ile oynadığımız maçlarda sıkıntılar yaşamıştık. Bunlar hazırlık maçlarıydı. Sonuçta antrenörümüz Bogdan Tanjevic hazırlık maçlarında oyuncuları deniyor ve takımın ne durumda olduğunu görüyor. Bizim için hazırlık maçlarını kazanmaktan çok, o maçtan bizim bir şey elde etmemiz önemli. Tabii Polonya'daki Avrupa Şampiyonası öncesinde hazırlık maçlarına önem veriyoruz ancak bu maçlarda alacağımız sonuçlar o kadar önemli değil. Önemli olan Avrupa Şampiyonası maçlarında alacağımız sonuçlar olacak. Grubumuzda Litvanya gibi ciddi bir rakip ile ilk maçımızı yapacağız. Şampiyonluğun da en önemli favorilerinden birisi. Bulgaristan ve Polonya maçlarını da iyi irdelememiz gerekiyor. Çapraz gruptan gelebilecek Slovenya ve İspanya gibi önemli takımlar var. Tabii ki işimiz zor, kolay değil. Ancak biz de iyi bir ekibiz. Diğer takımların da bizden çekineceğini biliyoruz.''

        Türkiye'de gerçekleştirilecek 2010 FIBA Dünya Şampiyonası hakkında da değerlendirmelerde bulunan Erdenay, ''2001 yılında ülkemizde gerçekleştirilen Avrupa Şampiyonası'nda A Milli Takım'da oynadım. Gerçekten müthiş bir organizasyondu. 2010 bence şu ana kadar gerçekleşecek en iyi organizasyonlardan birisi olacak. Gerek ülkenin tanıtımı gerekse Türk basketbolu üzerinde önemli rol oynayacak. Bu sene Avrupa Şampiyonası'nda alacağımız sonuç önemli. Şu anda Avrupa Şampiyonası'na odaklanmalıyız'' ifadelerini kullandı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa