Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol EuroCup Basketbolu Geliştirenler Derneği ile Yakın Doğu Üniversitesi birleştikten sonra EuroCup'ı kazandı - Basketbol Haberleri

        Çok değil, bundan sadece 10 ay kadar önce ‘güçlerini birleştirme’ kararı alan Kadınlar Basketbol Ligi’nin iki takımı Basketbolu Geliştirenler Derneği ile Yakın Doğu Üniversitesi’nin ‘Avrupa’da kupa’ hedefi gerçeğe dönüştü.

        Gazete Habertürk'ten Gökhan Türe'nin haberine göre;BGD, geçen yıl 10 Haziran’da YDÜ ile güç birliği yapma kararı almış ve ilk hedefi ‘Avrupa’da kupa’ diye belirlemişti. Bu taze oluşum henüz birinci yılını doldurmadan önce mart ayında, yani 9 ay içinde Türkiye Kupası’nı müzesine götürmüştü. Önceki akşam da EuroCup’ı kazanan KKTC temsilcisi, böylece 10 ay içinde mucizevi bir başarının altına imza atarak iki büyük kupayı kazanmayı başardı.

        REKLAM

        Yakındoğu Üniversitesi kadın Basketbol Takımı Başkanı Işık Eyigüngör, takımca oluşturdukları sinerji ve insana saygının başarının anahtarı olduğunu söyledi. Eyigüngör, “Çok iyi ve karakterli bir takımız. Coachundan malzemecisine, oyuncusundan idarecisine birlikteliği ve sinerjiyi yakaladık. İnsana ve emeğe saygı ve sinerji çok önemli. Ödemeleri aksatmadan, herkesin mutlu bir şekilde çalşmasını sağlıyoruz. Püf noktası bu” diye konuştu.

        ‘HEDEFLERİMİZ BEŞE ÇIKTI!’

        Eyigüngör “3 kupada da final oynamak istiyorduk. Türkiye Kupası’nı kazanıp hedefi 4’e çıkardık. Cumhurbaşkanlığı Kupası oynayacağız. Şimdi EuroCup’ı kazandığımız için hedef 5’e çıktı. Euroleague şampiyonu ile Süper Kupa oynayacağız. Önümüzde lig şampiyonluğu var. Bunun için de elimizden geleni yapacağız.”

        "KİMSE BİZİ SUÇLAMASIN"

        Yakındoğu Üniversitesi kadın Basketbol Takımı BaşkanıIşık Eyigüngör, finaldeki protokol krizine de açıklık getirdi. Eyigüngör, “FIBA organizasyonu olduğu için ilk 7 sırayı onlar aldı. TBF’ye ön sıradan 4 yer ayırdık. Fakat 11. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’ün geleceğini bize bildirdiler. Devlet protokolü devreye girdi. Dolayısıyla TBF’nin mağduriyeti bizden kaynaklanmadı” dedi.

        REKLAM

        KUZEY KIBRIS'TA GÖRKEMLİ KARŞILAMA

        Kadınlar EuroCup’ta şampiyon olan Yakındoğu Üniversitesi Kadın Basketbol takımına dün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde görkemli bir karşılama töreni düzenlendi.

        Lefkoşa Ercan Havalimanı’na inen kafileyi çok sayıda taraftar tezahüratlar eşliğinde karşılarken, oyunculara ve teknik kadroya çiçek verdiler. Ardından da KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı şampiyon Yakındoğu Üniversitesi Kadın Basketbol takımıile teknik heyet ve yöneticileri makamında ağırlayarak tebrik etti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa