Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2016 Rio Olimpiyatları Nadir Ünal: "Futbolcuların yarısı kadar maaş almıyorum" - 2016 Rio Olimpiyatları Haberleri

        HABERTÜRK SPOR

        Brezilya’da yarın başlayacak Rio 2016 öncesi açıklamalarda bulunan milli boksörümüz Mehmet Nadir Ünal, boksla geçinmenin zor olduğunu belirterek bu nedenle kendisini tam olarak sporuna veremediğini söyledi.

        “Hafta sonları semt pazarlarında çalışıyordum” diyen ve olimpiyatlarda 81 kiloda boy gösterecek 23 yaşındaki sporcumuz, “Kamyon yüklüyordum, karpuz atıyordum, portakal kasalarını taşıyordum. Daha sonra boksta bir yerlere gelmeye başladım. Az da olsa para kazanmaya başlayınca tamamen boksa yöneldim. Bu spor da beni iyi noktalara taşıdı. Boks amatör bir spor dalı olduğu için hayatını bu spordan kazanmak çok zor, çok uzun bir süreç” dedi.

        “Ülkeyi uluslararası arenalarda temsil edemeyen futbolcular kadar değerimiz yok, ilgi göremiyoruz” ifadelerini kullanan Ünal, “Şehir takımlarında oynuyorlar, olimpiyat sporcusuyum, onların yarısı kadar maaş alamıyoruz” dedi.

        ‘ALTIN MADALYAYI GETIRECEĞIM’

        Yaşadığı zorluklara rağmen olimpiyatlarda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağını dile getiren Mehmet Nadir Ünal, “Çok iyi çalıştım, ilk 15-20 gün çok yoğundu. Son 4-5 gün de çok yoğun geçti ama Rio için hazır hale geldik” dedi. “İnşallah altın madalyayı boynuma takacağım” diyen Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mücadelem, Rio’dan sonra da devam edecek. Sonuç ne olursa olsun sonuna kadar çalışacağım. Olimpiyatlardan sonra da devam, durmak yok.”

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa