Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2016 Rio Olimpiyatları Filistinli Mary el-Atraş, umuda kulaç atacak - 2016 Rio Olimpiyatları Haberleri

        HABERTÜRK SPOR

        Heyecanla beklenen Rio 2016 Olimpiyatları, bir isim için içerisinde bambaşka bir heyecanı barındırıyor: Mary el-Atraş...

        Ayrım duvarı nedeniyle Kudüs’e geçemeyen ve 25 metrelik havuzda çok zor şarlar altında olimpiyatlara hazırlanan Filistinli yüzücü Mary el-Atraş, Brezilya’da ilk defa yüzeceği 50 metrelik havuzda, belki de bir mucizeyi başararak kadınlar serbest stilde kürsüye çıkmaya çalışacak.

        Rio 2016’ya 4 branşta 6 sporcuyla katılarak iki alanda da tarihinin rekorunu kıran Filistin Olimpiyat Milli Takımı’nda yer alan 22 yaşındaki Mary, IOC’nin eşit imkanlara sahip olmadığı için kota alamayan sporculara ayırdığı kontenjandan faydalanan 4 Filistinli’den biri...

        Kariyerinin en iyi derecesi (29.91), olimpiyat kotası (25.28) için yeterli olmayan Mary, 50 metrelik havuzda ilk kez yüzeceği Rio’da, podyumdan çok Filistinliler’in mesajını dünyaya iletmek istiyor.

        İKİ YÜZÜCÜDEN BİRİ

        Mary, olimpiyatlar sayesinde diğer ülkelerin, karşılaştıkları zorlukları ve Filistin halkının bunların üstesinden nasıl geldiğini görmesini, antrenörü Musa Nawawra ise öğrencisinin Filistinli çocukları yüzme sporunu yapmaları için cesaretlendirmesini umuyor. 2016 Rio Olimpiyatları’nda Filistin’i yüzmede temsil edecek diğer isim ise Ahmed Gebrel olacak.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa