Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika: Türk işadamının eski eşini kaçıran zanlılar yakalandı!

        Resmi olmayan kaynaklardan edinilen bilgiye göre ABD’nin en zengin Türk iş adamlarından Hamdi Ulukaya’nın eski eşi Ayşe Giray’ı fidye istemiyle kaçıran 2 Türk gözaltına alındı.

        FORUM USA’in yayınladığı habere göre, Chobani yoğurt firmasını kurucusu Hamdi Ulukaya’nın eski eşi Ayşe Giray’ı 2 milyon 500 bin dolar fidye istemiyle kaçıran Murat E. ve Mustafa G. gözaltına alındı.

        Geçtiğimiz Pazartesi günü Mustafa G., Giray'ın evinde boya-badana yapıyordu. Bu sırada Mustafa G., kadına şok tabancasıyla 5-6 el ateş edip bayılttı. Ardından Giray'ı, suç ortağı Murat E. ile önceden kiraladığı eve götürdü.

        REKLAM

        Zanlılar kendine gelen Ayşe Giray'ın eline daha önce 3 kişinin vurulduğu olayda kullanılan tabancayı tutuşturarak tehdit etti. 4 milyon dolar ödememesi halinde polise şikayette bulunmakla korkuttu. Banka hesabında istedikleri kadar parası olmadığını söyleyen Giray, bankadaki 2.5 milyon doları hesaplarına aktarabileceğini söyleyince zanlılar kadınla birlikte bankaya doğru yola çıktı.

        Banka memuruna ölümle tehdit edildiğini belirtince Ayşe Giray'ı banka yetkilileri güvenli bir odaya aldı ve polise haber verdi. Dışarıda bekleyen zanlılar kadının vezneden ayrıldığını görünce olay yerinden araçla kaçmaya çalıştı ancak polis tarafından yakalandı.

        Öte yandan Ayşe Giray geçmişte psikoloji tedavi görmüştü.

        HAMDİ ULUKAYA YENİDEN DÜNYAEVİNE GİRMİŞTİ

        Ulukaya çifti, Amerikan yasalarına göre gerçekleştirilen nikahın ardından Türkiye’nin New York Başkonsolosluğu’na giderek Türk yasalarına göre de evliliklerini resmileştirdiler.

        Louise ve Hamdi Ulukaya çiftinin düğünlerinin bu yaz ailelerin ve arkadaşlarının katılımıyla Türkiye’de yapılması planlanıyor.

        Fransız kökenli Amerikan vatandaşı Louise Vongerichten, ABD’de kurduğu restoranların yanı sıra sosyal sorumluluk alanında faaliyet yürütüyor.

        Mutfak sanatları konusundaki hayallerini gerçekleştirmek isteyen ihtiyaç sahibi öğrencilere maddi destek veren Food Dreams Vakfı’nın kurucusu olan Louise Vongerichten, Washington D.C. Amerikan Üniversitesi finans bölümünden ve Paris’teki ESSEC Business School işletme yüksek lisans programından mezun.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa