Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika... Tatilciler dönüş yolunda! Trafik yoğunluğu yaşanıyor

        Bayramın son gününde İstanbul'a dönen tatilciler sebebiyle Anadolu Otoyolu'nda Kartepe ilçesinden itibaren uzun araç kuyrukları oluştu.

        Yol durumu için tıklayın...

        Trafik akışı, Anadolu Otoyolu'nun iki şeride düştüğü Kartepe, Alikahya, Gültepe, Yarımca, Hereke ve Tavşancıl; D-100 Karayolu'nun da Köseköy, Kandıra sapağı, Halkevi ve Kuruçuşme mevkisinde zaman zaman durma noktasına geliyor.

        Zorlukla ilerleyen trafikten bunalanlar ile aracı hararet yapan vatandaşlar, park alanlarında mola vermeyi tercih ediyor.

        Osmangazi Köprüsü ile Eskihisar Feribot İskelesi'ni kullanan araç sayısında da normalin biraz üzerinde artış olduğu gözlenirken, D-130 ile D-605 karayollarında ise trafik normal akışında devam ediyor.

        Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri, yollardaki kontrollerini aralıksız sürdürüyor.

        TEM yolu Kocaeli geçişi İstanbul yönünde öğle saatlerinde başlayan yoğunluk, akşam saatlerinde de artarak, devam etti.

        Sakarya'nın Sapanca ilçesi Mahmudiye geçişinde başlayan yoğunluk, Kocaeli'nin Derince ilçesine kadar sürdü.

        Harita

        ADIM ADIM İSTANBUL'A İLERLİYORLAR

        Bu bölgeler arasında oluşan yaklaşık 40 kilometrelik araç kuyruğunda sürücüler, İstanbul yönüne adım adım ilerliyor. Derince ilçe geçişinde azalan trafik, Gebze Kirazpınar mevkisinde yeniden yoğunlaşıyor.

        Trafikteki yoğunluğun gece boyunca sürmesi bekleniyor.

        REKLAM

        EMNİYET GENEL MÜDÜRÜ TRAFİĞİ HELİKOPTER İLE HAVADAN DENETLEDİ

        Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Kırıkkale, Konya'nın Kulu ilçesi ile Ankara Temelli'de incelemelerde bulunmak üzere Gölbaşı Havacılık Daire Başkanlığından hareket etti.

        Kurban Bayramı dolayısıyla Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından alınan tedbirleri havadan denetleyen Uzunkaya, trafik yoğunluğunun yaşandığı bölgeleri ve araç trafiğini helikopter kamerasından anlık inceledi. Uzunkaya'ya Trafik Planlama ve Destek Daire Başkanı Mehmet Yavuz eşlik etti.

        KUZEY EGE'DE DÖNÜŞ YOĞUNLUĞU

        KuzeyEge'ye 9 günlük Kurban Bayramı tatilini fırsat bilerek gelen tatilcilerin dönüş yoluna geçmesi karayollarında yoğunluk oluşturdu. Tatillerini Balıkesir'in Edremit, Burhaniye ve Ayvalık ilçelerinde geçiren vatandaşlar dönüş yapmaya başladı. Bu nedenle bazı yollarda uzun araç kuyrukları oluştu.

        İstanbul, İzmir ve Bursa, Ankara hattındaki yollarda yoğunluklar yer yer 2- 3 kilometre uzunluğunda araç kuyruklarının oluşmasına neden oldu.

        BURSA'DA KİLOMETRELERCE KUYRUK

        Bursalılar Bayram tatilin son günlerindeBursa'ya geri gelmek için yola çıkınca Karacabey-Bursakarayolunda kilometrelerce kuyruk oluştu. Akşam saatlerinde başlayan araç yoğunluğunun gittikçe arttığı görüldü.

        Karacabey-BursaD-200 karayolu Orhaniye Mahallesi mevkisindenBursagüzergahında trafiğin durma noktasına geldiği görüldü. Araç yoğunluğunun çok olduğu bölgelerde her hangi bir aksilik yaşanmasın diye emniyet güçleri yoğunluğu kontrollü bir şekilde gideriyor. Ekiplerin, araç yoğunluğunu azaltmak için çaba harcadığı belirtildi.

        Birçok tatil beldesinde ise trafik ekipleri sıkışan trafiğin önüne geçebilmek için çeşitli merkezlere araçla girişlere izin vermiyor. Özellikle Balıkesir'in Edremit ve Ayvalık ilçelerinde şehir içi trafiği adeta durma noktasına geldi.

        BOLU GİRİŞİNDE TRAFİK ARTTI

        TEM'inBolu geçişininİstanbul yönünde sabah saatlerinde başlayan yoğunluk, öğleden sonra arttı. Çaydurt veElmalıkkesimlerinde trafiğin daha da arttığı gözlendi. Bazı noktalardatrafikdurma noktasına geldi.

        Kazaların meydana geldiği yerlerdeisetrafiktamamen dururken, uzun araç kuyrukları oluştu. Yoğunluk, Bolu Dağı Tüneli'ne kadar devam etti.Trafikteki yoğunluğunyarın ve pazar günü de sürmesi bekleniyor.

        Harita
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa