Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Son dakika: Sahte sağlık raporu operasyonu: 39 kişi gözaltında

        Hakkari'nin Yüksekova ve Şemdinli ilçeleri ile Van'da, sağlık raporunda sahtecilik yaptıkları ve bu raporlarla kamuyu zarara uğrattıkları gerekçesiyle 39 kişi gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre,HakkariCumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında,HakkariDevlet Hastanesi'nde düzenlenen engelli sağlık kurulu raporlarında sahtecilik yapıldığı ve bu raporlarla kamuyu zarara uğrattıkları tespit edilen kişilere yönelik operasyon gerçekleştirildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yaklaşık 6 ay süren teknik dinleme ve fiziki takip sonucunda 13 Temmuz'daHakkarimerkezli olmak üzere Yüksekova ve Şemdinli ilçeleri ile Van'da eş zamanlı "Beyaz Önlük Operasyonu" düzenlendi.

        REKLAM

        Operasyonda, hastanede çalışan bazı kamu personeli ile sahte rapor kullandıkları belirlenen 39 şüpheli gözaltına alındı.

        AA'nın aktardığına göre, kamuda çalışan şüphelilerin, sahte raporlar karşılığında para alarak menfaat sağladıkları, sahte rapor alan şüphelilerin de bu raporları engelli aylığı, vergi indirimi, evde bakım hizmetleri, araç alımında ÖTV ve MTV indirimi, engelli olarak işe başlama ve askerlik hizmetinden muaf olmak amacıyla kullandıkları öne sürüldü.

        "Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, resmi belgeyi bozmak yok etmek veya gizlemek, bilişim sistemine izinsiz girmek, sistemi engellemek bozmak verileri yok etmek veya değiştirmek" suçlarından yürütülen soruşturmada, usulsüz olarak sahte özürlü raporuyla ÖTV ve MTV indiriminden faydalanmak suretiyle alındığı tespit edilen bir araca da el konuldu.

        Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa