Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Son dakika... Rusya'dan ABD'ye misilleme!

        ABD Hazine Bakanlığı, Rusya'ya yönelik olarak 5 Rus şirketi ve 3 Rus vatandaşına yaptırım kararı alarak, yaptırım uygulanan bu kurumların Rus Federal Güvenlik Servisi'ne destek verdiğini ve bu kurumun ABD’nin yanı sıra batılı ülkeleri de hedef alan siber saldırılara aracılık ettiğini ileri sürmüştü.

        Yaptırıma uğrayan Rus şirketlerin Digital Security, ERPScan, Embedi, Kvant Scientific Research Institute, Divetechnoservices olduğu, şahısların ise şirketlerle bağlantısı olan Aleksandr Lvovich Tribun, Oleg Sergeyevich Chirikov ve Vladimir Yakovlevich Kaganskiy olduğu duyuruldu.

        RusyaDışişleriBakanlığı'dan yapılan açıklamada, ABD'nin Rusya'ya yönelik yeni yaptırımlarına karşı misilleme uygulanacağı duyuruldu.

        REKLAM

        Rus haber ajansı RIA'ya konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sergey Ryabkov, ABD'nin yeni yaptırımlarına misilleme yapacaklarını söyledi. "Açıkça, misillemeye karşı tedbir alınacak, karşılıklı adımlar atılacak" açıklamasında bulundu.

        Rus RIA ajansının haberine göre Lavrov, "Misilleme önlemleri elbette düşünülecek; böyle bir durumda bunu yapmamak olmaz. Biz de mukabil adımlar atacağız" dedi.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa