Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İspanya Son dakika: Real Madrid yeni teknik direktörünü açıkladı! Julen Lopetegui kimdir? - Futbol Haberleri

        Son dakika açıklamasına göre Real Madrid'in yeni teknik direktörü belli oldu! 2016'da göreve geldiği Real Madrid teknik direktörlüğünden 31 Mayıs'ta ayrılan Zinedine Zidane'ın yerine Julen Lopetegui görev yapacak!Real Madrid, İspanyol teknik adamla 3 yıllık anlaşma sağlandığını da bildirdi. Rusya'da düzenlenecek 2018 Dünya Kupası, 14 Haziran - 15 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

        İspanyol kulübünden yapılan açıklamaya göre şu anda İspanya Milli Takımı'nın başında bulunan başarılı çalıştırıcı, Rusya'da düzenlenecek 2018 Dünya Kupası'nın ardından Real Madrid'le iş başı yapacak.

        JULEN LOPETEGUI KİMDİR?

        Futbola Real Sociedad altyapısında başladıktan sonra Real Madrid akademisine geçen ve 1991 yılına kadar eflatun-beyazlıların formasını terleten Lopetegui, daha sonra Barcelona'ya transfer olmuştu. Futbolu bıraktıktan sonra Rayo Vallecano'da önce antrenörlük sonra da teknik direktörlük yapan İspanyol çalıştırıcı, 2008 yılında Real Madrid'in B Takımı olan Castilla'nın başına geçmişti. 2010 yılına kadar Real Madrid'de görev yapan Lopetegui, daha sonra İspanya U20, U19 ve U21 Milli Takımları'nı çalıştırmış ve 2014-15 sezonunda Portekiz temsilcisi Porto'ya transfer olmuştu. Porto'yla 78 maça çıkan başarılı çalıştırıcı, 2,24 puan ortalaması yakalamış ve 2016 yılında İspanya A Milli Takımı'nın başına geçmişti.

        REKLAM

        ZIDANE, REAL MADRID'DE NELER YAPMIŞTI?

        Futbolculuk kariyerini noktaladıktan sonra teknik direktör olarak spor dünyasında yer almaya devam kararı alan Zidane, önce 2013'te Real Madrid'in altyapı takımının, ardından da 2016'da Real Madrid'in A takımının başına geçti.

        Zidane, teknik direktör olarak daha ilk senesinde İspanya Ligi, Şampiyonlar Ligi ve UEFA Süper Kupası'nı kaldırmayı başardı.

        Aynı başarıyı sonraki sene de devam ettiren Zidane, bu sezon Real Madrid'in ligdeki performansı nedeniyle eleştirilse de üst üste 3. kez Şampiyonlar Ligi kupasının sahibi olarak bir ilke imza attı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa