Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Son Dakika: ÖSYM'den sınav gecikmelerinin önüne geçecek hizmet

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), sınava gecikmeleri önlemek amacıyla giriş belgelerinde sınav binalarının konum bilgilerinin yer aldığı Quick Response Code (QRkod) sistemi başlattı.

        AA'nın ÖSYM yetkililerinden edindiği bilgilere göre, adaylar, sınava giriş belgeleri üzerinde yerleştirilenQRkodsayesinde sınava girecekleri oturuma ait binanın konumunu kolaylıkla öğrenebilecek.

        Sınava giriş belgelerinde bulunan ve sınava girilecek binanın konum bilgilerinin gömülü olduğuQRkod, adayların sınav yerlerini öğrenmelerini kolaylaştıracak.

        REKLAM

        Sistemi kullanabilmek içinQRkodokuyucu programlarından herhangi birinin yüklü olduğu cep telefonunun kamerasından, sınav giriş belgesi çıktısı üzerindekikodparçacığını okutmak ve okuyucu yazılımın ilgili linki açmasına izin vermek yeterli olacak. Söz konusu özelliği kullanarak adaylar, sınav binalarına ulaşım yollarını ve sürelerini kolaylıkla görebilecek.

        YENİ SİSTEMİ SINAV GÖREVLİLERİ DE KULLANACAK

        Yeni uygulamanın kapsamına sınav görevlilerini de dahil edildi. Görevliler de sınav görevli belgelerindekiQRkodu ile görevli oldukları sınav binalarına ait ulaşım yollarını ve sürelerini görebilecek.

        ÖSYM, yeni uygulamayla adayların ve sınav görevlilerinin sınava ulaşımlarını kolaylaştırmayı ve gecikmeleri önlemeyi amaçlıyor.

        Uygulamanın yaklaşık 2 milyon 381 bin adayın gireceği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi uygulamaya alınması adayların ve görevlilerin sınav binalarına ulaşımını kolaylaştıracak.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa