Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son dakika: Mustafa Tuna'dan Habertürk TV'ye açıklamalar

        Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna Habertürk TV yayınına konuk oldu.

        Habertürk'ten Fırat Tur'un haberine göre, Ankara ile ilgili merak edilenleri yanıtlayan Tuna, "Bütün siyasi partiler kazanacak, en yüksek oyu alacak adayı tercih eder. Aday tespiti kazanmak için yapılacak. Partinin yetkili kurumları en doğru adayı tespit ederek, gerekeni yapacak. En doğrusu bu. Seni seviyorum, sen aday ol denilmez" dedi. Tuna yerel seçimde ittifak ihtimali ile ilgili ise, parti yetkililerinin gerekli kararları alacağını söyledi.

        Tuna'nın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

        "ANKAPARK'ta yiyecek içecek alanları, çay bahçeleri, hediyelik eşyaların satılacağı yerler olacak. Başka AVM türü falan bir yapı veya ticaret alanı olmayacak."

        REKLAM

        ULUS MEYDAN PROJESİ

        Ulus Meydan Projesi - "Uzun yıllardır üzerinde çalışılıyordu. Ben Milletvekiliydim o zaman. Yolun altından geçişlerin yapılması ve meydanın düzenlenmesi. Cumhurbaşkanımızın desteği ile de bunu yapıyoruz. El birliği ile bu projeyi Ankara'ya kazandıracağız. Tarihi meydan, Ankara'nın kent merkezi olacak."

        "Oradaki esnaf bu projeye karşı çıkmadı. Ama bu proje için bir ameliyata ihtiyaç var. Esnafımız hiç rahatsız olmayacak diyemeyiz. Ticarete belli bir süre etkisi olacak. Ameliyatı kimse durduk yere olmaz. Ameliyattan sonra sağlıklı olarak yola devam edilecek. Ankara ve oradaki esnafa ciddi katkısı olacağını esnafımız da biliyor, destek oluyor. Bazı esnaflarımız başka yere taşındı. Esnafımız bir an önce yapılsın diyor, tedbir alalım diyor. Yapmayalım demiyor. El birliği ile kamu hizmeti yapıyoruz. Esnafımız da kamu hizmeti yapıyor. Oradaki esnafımız olmasa alışverişi nereden yapacak insanlar?"

        REKLAM

        "KRİTİK NOKTALARI SU BASMAYACAK"

        "Altyapı çalışmaları sürüyor. Tüm çalışmalar tamamlanınca kritik noktalarda su baskını artık olmayacak. Diğer yerler önemsiz demiyorum, yanlış anlaşılmasın. Tüm bölgelerde su baskınlarına çözüm için çalışacağız. Altyapı çalışmalarında debilerin kontrol edilmesi, gözden geçirilmesi gerek. Ansızın aşırı yağışlarda tüm dünyada sıkıntılar oluyor"

        ADAYLIK AÇIKLAMASI

        "Bütün siyasi partiler kazanacak, en yüksek oyu alacak adayı tercih eder. Aday tespiti kazanmak için yapılacak. Partinin yetkili kurumları en doğru adayı tespit ederek, gerekeni yapacak. En doğrusu bu. 'Seni seviyorum, sen aday ol' denilmez, bu adaya da yanlış yapmak olur."

        İTTİFAKA BAKIŞI

        "Benim ne düşündüğümün önemi yok. Vatandaş ne diyor? Parti ne diyor? Önemli olan bu. Partinin yetkilileri bu konularla ilgili ciddi çalışmalar yapıyordur diye düşünüyorum. Çalışmalar sonucu, iki partinin yetkilileri bir araya gelerek konuşur. Yerel seçimlerde de birlikte hareket etmek istenebilir. Benim ahkam kesmemin faydası yok."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa