Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Son dakika: MİT'in Ukrayna'dan getirdiği FETÖ'cü İzmir'de tutuklandı

        Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı'nın, Ukrayna'dan getirdiği FETÖ/PDY'nin sosyal medya uzmanlarından Yusuf İnan, İzmir'de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. İnan'ın, FETÖ'nün Ege Bölge imamları Bekir Baz ile Necdet İçel ile irtibatları olduğu öne sürüldü. Kendisine yönetilen suçlamaları kabul etmediği öğrenilen Yusuf İnan'ın gazeteci olduğu için bu kişilerle irtibatı bulunduğunu söylediği bildirildi.

        Habertürk muhabiri Neşet Dişkaya'nın haberine göre, FETÖ/PDY'nin sosyal medya uzmanlarından Yusuf İnan, MİT'in yaptığı operasyonla pazartesi günü öğle saatlerinde Ukrayna'dan Türkiye'ye getirildi. 15 Temmuz hain darbe girişiminden önce internet siteleri kurduğu ve sosyal medya hesapları üzerinden algı operasyonları yürüttüğü, Pensilvanya'nın talimatlarıyla bazı yayınlar yaptığı öğrenilen İnan, bugün adliyeye sevk edildi. İnan çıkarıldığı mahkemece 'Terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklandı. İnan, cezaevine götürülmek üzere polis otosuna bindirilirken gazetecilere, 'Başkana söyleyin, adalet katliamı diye seslendi.

        SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ, GAZETECİ OLDUĞUM İÇİN İRTİBATIM VAR

        İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgusu yapılan Yusuf İnan'ın kendisine yöneltilen tüm suçlamaları reddettiği öğrenildi. İnan'ın FETÖ'nün Ege Bölge imamları Bekir Baz ile Necdet İçel ile irtiabtı bulunduğu ileri sürüldü. İnan'ın sorgusunda gazeteci olduğu için bu kişlerle irtibatı bulunduğunu belirtttiği bildirildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa