Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Son dakika... Milletvekili Tunahan Kuzu'ya İsrail'de gözaltı!

        Hollanda DENK partisi MilletvekiliTunahanKuzu, Filistinlilere destek vermek için düzenlenen etkinliğe giderken İsrail polisi tarafından gözaltına alındı.

        Filistin bayrağı taşıyanTunahanKuzu, Kudüs'te cuma namazı sonrası, zorunlu göçün 71. yılı münasebetiyle düzenlenen "Nakba" etkinliğine katılmak için Filistin'de bulunuyordu.

        İsrail polisi,Kuzu'yu etkinliğe giderken gözaltına aldı.TunahanKuzu'nun İsrail polisi tarafından gözaltına alındığı DENK partisi tarafından da doğrulandı.

        İsrail'in 14 Mayıs 1948 yılında Filistin topraklarında kurulmasıyla birlikte milyonlarca Filistinlinin zorunlu göçe tabi tutulmasının 71.yılı münasebetiyle düzenlenen Nakba etkinliğine giderken gözaltına alınanTunahanKuzu, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun elini sıkmadığı için dünya medyasında geniş yer almıştı.

        REKLAM

        Hollanda'da üyelerinin çoğunluğunu Türk ve göçmenlerin oluşturduğu Denk Partisi, 23 Mayıs'ta yapılacak Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerine hazırlanıyor, İşçi Partisinin (PvdA) entegrasyon politikasına güvenoyu vermediği için partiden ihraç edilen Türk kökenli milletvekilleriTunahanKuzu ve Selçuk Öztürk tarafından 9 Şubat 2015'te kurulan Denk Partisi, ilk defa katılacakları AP seçimleri için 3'ü Türk kökenli 14 aday göstermişti.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa