Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Son dakika.. Merkel'den İdlib açıklaması!

        Alman Başbakan Angela Merkel, "İdlib'de insani bir felaketten mutlaka kaçınmalıyız" açıklamasında bulundu.

        Alman Haber Ajansı (DPA), RTL/n-tv televizyonunun AngelaMerkelile yaptığı röportajın, Türkiye ve Suriye'nin İdlib ilindeki gelişmeler hakkındaki bölümünü de yayımladı.

        Türk ekonomisinin sağlıklı gelişmesinin Almanya'nın stratejik çıkarına olduğunu vurgulayanMerkel, "Türkiye'nin zayıflamasına yol açacak bir harekette bulunursak kendi çıkarlarımıza uygun hareket etmiş olmayız.'' dedi.

        Türk-Alman ilişkileri için ''Her zaman siyah ya da beyaz düşünemeyiz. Gerçek bu.'' yorumunu yapanMerkel, Almanya'da 3 milyon Türk'ün yaşadığını ve bu nedenle iki ülkenin özel bir bağ ile birbirine bağlı olduğunu kaydetti.

        Bu akşam yayımlanacak röportajda, Suriye'nin İdlib ilindeki gelişmelere ve rejimin olası bir taarruzuna değinenMerkel, İdlib'de insani bir felaketin yaşanmasından kaçınılması çağrısında bulundu. Almanya Başbakanı, esas olanın aşırılarla mücadele olduğunu ancak sivillerin de korunması gerektiğini dile getirdi.

        AngelaMerkelolası operasyon ve halkın korunması hususunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de görüştüğünü sözlerine ekledi.

        ABD Başkanı Trump da Suriye hükümetinin Rusya ve İran'ın desteğiyle muhaliflerin elindeki son bölge olanİdlib'e başlatması beklenen operasyonla ilgili bir soruya verdiği yanıtta "Dünyanın gözü orada. Bir katliam olamaz. Eğer katliam olursa dünya çok çok öfkelenecek. ABD de çok öfkelenecek" dedi. Trump, "Bunun olmasına izin vermeyecek misiniz?" sorusuna da "Bunu çok yakından takip ediyorum" yanıtı vermişti.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa