Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika! Mahkeme sordu: 'Zarrab'ın köşkünün anahtarı nerede?'

        Üsküdar Kandilli'de korunması gerekli kültür varlığı olarak tescillenen köşkünde izinsiz müdahale yaptırdığı gerekçesiyle Rıza Sarraf ve inşaatı yapan müteahhit Firuz Akın Han hakkında 10'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davada mahkeme, Sarraf'ın köşkünde keşif kararı verdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı' na"Köşkün anahtarı nerede" diye sordu.

        Habertürk'ten Arzu Kaya'nın haberine göre; Üsküdar Kandilli'deki köşkünde izinsiz tadilat ve müdahale yaptığı gerekçesiyle Rıza Sarraf ve inşaatı yapan müteahhit Firuz Akın Han hakkında İBB Meclis üyesi Hüseyin Sağ'ın ihbarı üzerine soruşturmaya başlandı.

        REKLAM

        Köşkte döşemelerin kaydırılarak kat yüksekliklerinin değiştirildiği, 2. bodrum katının büyütülerek, 1. bodrum katıyla birleştirildiği, zemin kat seviyesinde arka cephede ilave yapıldığı, bodrum kat seviyesinde ön cephede büyüme yapıldığı, ön cephede zemine beton dökülerek duvar yapıldığı tespit edildi. Sarraf'ın, Koruma Bölge Kurullarından izin alınmakzsızın inşai ve fiziki müdahale yaptırdığı, Han'ın ise izin almaksızın inşai ve fiziki müdahale yaptığı belirlendi. Sarraf ve Han hakkında "imar kirliliğine neden olma" ve "2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet" suçlarından 10'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

        YURT DIŞI TALİMATINA CEVAP YOK

        Anadolu 9. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya ABD'de bulunan sanık Rıza Sarraf katılmadı. Mahkeme hakimi ABD'de bulunan Sarraf'ın ifadesinin alınması için ABD adli makamlarına yazılan talimata henüz cevap verilmediğini belirtti.

        "KAPALI, KİMSEYE ULAŞAMADIK"

        Davaya konu köşkte keşif yapılacağını belirten mahkeme, bu durumla ilgili Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazıldığını söyledi. Emniyet yetkilileri suça konu taşınmazın kapalı olduğunu ve kimseye ulaşılamadığını rapor etti.

        ANAHTAR SORUSU

        Bu rapor üzerine mahkeme, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazarak köşkte keşif yapılacağından taşınmazla ilgilenen kişilerin kişinin kimlik bilgileri ile taşınmazın anahtalarının nerede olduğunun sorulmasına karar verdi.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa