Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Son dakika... Kremlin'den ABD açıklaması!

        Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya ile ABD arasındaki ilişkilerin normalleşmesine yönelik belirli bir eğilimin şimdilik olmadığını söyledi.

        Peskov, gazetecilere ABD Kongre ara seçimlerine ilişkin olarak değerlendirmelerde bulundu. Bu seçimlerin Rus-Amerikan ilişkilerinin nasıl gelişeceği konusuna açıklık getireceğini düşünmediğini belirten Peskov, "Şimdilik ilişkilerin normalleşmesine yönelik belirli bir eğilim gözlenmiyor." dedi.

        ABD'deki Kongre ara seçimlerine Rusya'nın müdahale edeceği suçlamasına yönelik yorum yapmayan Peskov, seçime ilişkin verilerin medya üzerinden aktarılacağını, Kremlin'in de sonuçları takip edeceğini ifade etti.

        ABD'de bugün yapılacak Kongre ara seçimlerinde, 435 sandalyeli Temsilciler Meclisinin tamamı, 100 sandalyeli Senatonun ise 35'i için adaylar yarışacak.

        ABD Başkanı DonaldTrump da Rusya Devlet Başkanı VladimirPutinile Paris'te bir araya gelip gelmeyeceğinin belli olmadığını; ancak, 30 Kasım ile 1 Aralık tarihlerinde Arjantin'de düzenlenecek G20 Liderler Zirvesi'nde görüşeceklerini söyledi.

        Trump, Salı günü yapılacak seçimler öncesi kampanya için hareket etmeden önce Andrews Hava Üssü'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, "G20 toplantısında görüşeceğiz ve bunun sonrasında da görüşmeler olacaktır. Ancak Paris'te bir görüşme yapıp yapmayacağımızdan emin değilim. Muhtemelen görüşmeyeceğiz" diye konuşmuştu.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa