Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika: Kocaoğlu'dan "değişim" açıklaması

        İzmir Büyükşehir Belediye BaşkanıAzizKocaoğlu, 24 Haziran'da yapılan seçimlerin ardından Cumhuriyet Halk Partisi'nde acil bir değişimin zorunlu hale getirdiğini bildirdi.

        Kocaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 24 Haziran'da gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından oluşan tablo ve Cumhuriyet Halk Partisinde yaşanan son gelişmelere ilişkin şunları kaydetti:

        "24 Haziran seçimleri, Cumhuriyet Halk Partisinde acil bir değişimi zorunlu hale getirmiştir. Kamuoyu ve parti tabanının talebi de bu doğrultudadır. Söz konusu değişimin Sayın Genel Başkanımızın öncülüğünde gerçekleşmesi, partimize büyük güç katacaktır. Bu düşüncelerimi kamuoyuyla saygıyla paylaşırım."

        REKLAM

        İZMİR İL BAŞKANI'NDAN KURULTAY ÇAĞRILARINA TEPKİ

        CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, parti içindeki olağanüstü kurultay çağrılarına ilişkin, "Bugün yapılması gereken aklı selim, sağduyulu bir şekilde davranmaktır. TBMM'de milletvekilleri, Cumhurbaşkanı yemin etmeden, verdiğimiz demokrasi mücadelesinin üzerinden 10 gün geçmeden parti içinde bir iktidar mücadelesinin fitilini ateşlemek doğru bir siyasi tutum değildir." değerlendirmesinde bulundu.

        Yücel, yaptığı yazılı açıklamada, 24 Haziran'daki seçim çalışmalarının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partinin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ve CHP örgütleri tarafından fedakarca yürütüldüğünü belirterek, demokrasi yarışının üzerinden 10 gün geçmeden, bu durumu başarısızlık olarak gösterip, genel başkanı tartışmaya açmanın kamuoyu önünde partiyi tartışmaya açmak anlamına geleceğini ifade etti.

        CHP'nin Türkiye'de tam demokrasiyi hedefleyen ve parti içerisinde demokrasiyi işleten bir parti olduğunu savunan Yücel, şu görüşlerini paylaştı:

        "Birbirimize en çok kenetlenmemiz, soğukkanlı ve itidalli davranmamız gereken şu süreçte bu tartışmaları yaratmak, üstelik imza toplayıp olağanüstü kurultayı toplamaya çalışmak ne yazık ki parti kültürü ve sorumluluğuyla bağdaşmamaktadır. Bugün yapılması gereken aklı selim, sağduyulu bir şekilde davranmaktır. TBMM'de milletvekilleri, Cumhurbaşkanı yemin etmeden, verdiğimiz demokrasi mücadelesinin üzerinden 10 gün geçmeden parti içinde bir iktidar mücadelesinin fitilini ateşlemek doğru bir siyasi tutum değildir. Parti içinde kırılganlıklara, ayrışmalara, duygusal kopmalara neden olacak tutum ve davranışlardan kaçınılmalıdır."

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa