Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika... Kayıp Interpol Başkanı Meng istifa etti

        Yaklaşık bir haftadır Çin’e gittiğinden beri haber alınamayan INPERPOL Meng Hongwei’nin geçtiğimiz saatlerde, yolsuzluk iddiasıyla gözaltına alındığı açıklanmıştı.

        Açıklamanın ardından Fransa’nın Lyon kentinde bulunan INTERPOL Genel Sekreterliği, Teşkilat Başkanı Meng Hongwei’nin istifa ettiğini bildirdi.

        ESKİ INTERPOL BAŞKANI'NIN EŞİ KONUŞTU

        Meng Grace, Interpol'ün eşinin istifasını sunduğuna ilişkin açıklamasından önce Interpol'ün merkezinin de bulunduğu Fransa'nın Lyon kentindeki bir otelde basın toplantısı düzenledi.

        Güvenlik nedeniyle gazetecilere arkası dönük konuşan ve görüntüsünün alınmasına izin vermeyen Meng, "Kocamın başına ne geldi bilmiyorum. Bu olay uluslararası toplumu ilgilendiriyor. Onu karşımda görüp sesini duymadığım müddetçe endişelerim bitmeyecek." dedi.

        REKLAM

        Meng, eşiyle son olarak 25 Eylül'de haberleştiğini aktararak eşinden önce "Aramamı bekle" şeklinde bir mesaj aldığını, bir süre sonra ise sadece bir bıçak emojisi olan bir iletinin eşi tarafından gönderildiğini belirtti ve ilgili mesajları gazetecilere gösterdi.

        İSTİFA ETTİĞİ DUYURULDU

        Meng Grace'in açıklamasından yaklaşık 2 saat sonra ise Interpol Genel Sekreterliği adına yapılan açıklamada, "Bugün, 7 Ekim'de, Fransa Lyon'da bulunan Interpol Genel Sekreterliği, Meng Hongwei'in Interpol Başkanı olarak istifa kararını derhal işleme konulmak üzere aldı." ifadesine yer verilmişti.

        Açıklamada, Interpol kuralları gereği yeni başkan belirleninceye kadar, en yaşlı yürütme kurulu üyesi sıfatıyla Güney Koreli Kim Jong Yang'ın görevi devraldığı ve 18-21 Kasım'da Birleşik Arap Emirlikleri'nde yapılacak Genel Kurul'da yeni başkanın seçileceği kaydedilmişti.

        AİLENİN ADRESİ DEĞİŞTİRİLDİ

        Bu arada Fransa İçişleri Bakanlığı'nın, eski başkanın eşi ve çocuklarını koruma altına aldığı, güvenlik tedbirleri çerçevesinde ailenin adresinin değiştirildiği öğrenildi.

        REKLAM

        Meng Grace, daha önce eşinin ve kendisinin tehdit telefonları aldığını açıklamıştı.

        Interpol Genel Sekreteri Jürgen Stock, dün yayımladığı bir bildiriyle Meng ile ilgili Çinli yetkililerden açıklama talep etmişti. Stock, Çin yönetiminden, Meng'in durumu hakkında resmi bir yanıt beklediklerini ve hayatından endişe duyulduğunu vurgulamıştı.

        Meng'in kayıp olduğu cuma günü duyurulmuş ve bununla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirilmişti.

        Interpol Başkanı seçilmeden önce Çin Komünist Partisi'nde önemli görevler üstlenen Meng'in ülkesini ziyaret etmek üzere 25 Eylül'de Fransa'yı terk ettiği ve bu tarihten beri kendisinden haber alınamadığı belirtilmişti.

        Meng, Kasım 2016'da Interpol Başkanı seçilmişti.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa