Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika... Kaçırılan 78 çocukla ilgili flaş gelişme!

        Kamerun'dan geçtiğimiz günlerde kaçırılan 78 çocuk ve sürücünün serbest bırakıldığı açıklandı.Okul müdürü ile bir öğretmenin ise halen rehine olarak tutulduğu duyuruldu.

        Kamerunİletişim Bakanı Issa Bakary Tchiroma, Salı günü kaçırılan 78 öğrenci ve bir şoförün serbest bırakıldığını duyurdu.

        Öğrencilerin salıverilmesi için arabuluculuk görevini üstlenen rahipten alınan bilgiye göre, okul müdürü ve bir öğretmenin halen rehin tutuluyor.

        KamerunPresbiteryen Kilisesi üyelerinden Samuel Fonki, "78 öğrenci ve bir soför serbest bırakıldı, halen rehin tutulan müdür ve öğretmenin de serbest bırakılması için dua ediyoruz" dedi.

        Kaçırma olayı henüz herhangi bir grup tarafından üstlenilmedi.

        Geçtiğimiz gün Bamenda şehrinde bulunan PSS Nkwen adlı bir misyoner okulunu basan silahlı kişiler yaşları 11 ile 17 arasında değişen 79 öğrenci ile üç personeli kaçırmıştı. Kendilerine "Amba oğlanları" ismini veren grup, sosyal medyadan kaçırılan çocukların yer aldığı bir video paylaşmıştı. Ülkenin kuzeybatı ve güneybatı bölgelerinde kurmak istedikleri Ambazonia devletine atıfta bulunan silahlı kişiler, videoda çocukların "mücadele sona erdiğinde" serbest bırakılacaklarını söylemişti.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa