Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son dakika: İYİ Parti lideri Akşener'den çağrı: Mehmetçiğimize alan açın
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu.

        Akşener, "Değil 3-5 teröriste değil, 7 düvele meydan okumayı bilmiştir. Terörle mücadelede her şeyi ordumuz ve polisimizden beklemeyiz. Hükümetin alan açması gerekir. Terörle topyekun mücadele için hakim güçlerle milli menfaatlerimiz doğrultusunda diplomasi kanallarını etkin şekilde kullanması gerekir. 2015'te, 2016'da, 2018'de, 2019'da her yıl silahlı kuvvetlerimiz başarılı operasyonlara imza attı. 2022'de Kobani'de eğitim almış bir terörist mülteci kılığında ülkemize geldi. 4 ay ülkemizde yaşadı ve İstiklal Caddesi'nde 6 canımızı şehit etti. Hükümetimiz de Pençe-Kılıç Harekatını başlatıldığını duyurdu. Devlet intikam almaz" diye konuştu.

        REKLAM

        İYİ Parti lideri Akşener sözlerini şöyle sürdürdü:

        "TSK'nın gücünden kendine siyasi rant devşirmeye kalkamaz. Buradan iktidara bir çağrıda bulunuyorum. Gerçekten terörle mücadele etmek istiyorsanız bu meselenin açık kapı politikasıyla, insan kaçakçılarıyla, kontrolsüz göç dalgasıyla ilgili olduğunu kabul edin. Bu göç politikası devam ettikçe oluşacak tehditleri sınırötesi operasyonlarla önleyemeyiz. Cıvık çıkışlar yapan değil, güvenlik makalesi okumuş gerçek bir İçişleri Bakanı gerekiyor. Bu yüzden de iktidar mensuplarının daha az ve daha net konuşmaları, popülist tavırlardan kaçınmaları gerekiyor. Eğer iktidar bu söylediklerimi uygulamazsa Mehmetçiğimizin başarısına zayıf iktidarının iş bilmezliği yüzünden masada başarıya gölge düşer. Bizim artık tek bir acıya tahammülümüz yok. Tek bir insanımızı kaybetmeye tahammülümüz yok. Bu yüzden terör yuvalarını temizlemek için Mehmetçiğimize alan açın. Diplomasi hamlelerini de uygulamaya koyun."

        AKŞENER'DEN SİSİ VE ESAD MESAJI

        Akşener, "Sınırlarımızı kevgire çeviren liyakatsizliğin faturasıyla yüzleşiyoruz. Sözümona yönettiği dış politikada yaşadığımız sıkıntılara rağmen ibretlik politikasızlığa şahit oluyoruz. Sayın Erdoğan, Sisi'yle hasret giderdi. Sayın Erdoğan'ı futbol aşkı pamuk gibi yapmış. Yakında Beşer Esad'la birlikte maça giderse şaşırmayın" ifadelerini kullandı.

        ERDOĞAN'IN İYİ PARTİ'YE ÇAĞRISI

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İYİ Parti'ye yaptığı çağrıya yanıt veren Meral Akşener, "Bizimkisi koltukların müdafaası için her şeyin mübah olduğunu sanma Sayın Erdoğan. Bizimkisi asil mi asil dimdik duruştur. FETÖ ile kurulan ittifaka, PKK ile kurulan masaya, mafya ile yapılan işbirliğine karşı itirazdır. Bizim tabanımız da tavanımız da bu kutlu iradenin ayrılmaz parçasıdır. İYİ Parti'nin kumar masasında yeri yoktur. İYİ Parti milletin geleceğiyle bahse girmez. Sayın Erdoğan ve küçük ortağının masası öyle bir kumar masasıdır ki masa her zaman kazanır. Bu hileli oyun her daim kasanın kazandığı, kazanamadığı yerde oyunun bozulduğu kirli bir oyundur. Onların kumar masası işte budur. Bizden dahil olmamızı istedikleri masa budur. Bu masa 20 yıldır bizim gözümüzde aynı masadır. Heveslenenler için üzgünüm, bizim o masaya oturmaya hiçbir niyetimiz yoktur. Çünkü biz o masayı yıkmaya, saray görünümlü kumarhanenizi başınıza yıkmaya geliyoruz" dedi.

        TÜRKİYE EKONOMİ MODELİ

        İYİ Parti lideri Akşener, ekonomi politikasını eleştirerek "Bundan bir sene önce Sayın Erdoğan, partisinin MYK toplantısında bir müjde vermişti. Üretim, istihdam, ihracat odaklı ekonomi politikasına geçtiklerini söylemişti. Bugün bay krizin yıllardır saçmalamakta ısrar ettiği faiz sebep, enflasyon sonuç ilişkini kanıtlamaya çalışan ekonomi politikasının üzerinden 1 yıl geçti" dedi.

        Akşener şunları söyledi:

        "Bay kriz politika faizini indirdiğinde diğer faizlerin düşeceğine inanıyordu. Euro/bond faizi tarihi rekor kırdı. 2017 yılında faiz için 57 milyar lira, 2022'de bu rakamın 330 milyar lira olması tahmin ediliyor. Şimdiden 2017 yılının 10 katı faiz ödeyeceğiz.

        Bir de bay krizin enflasyonla mücadelesi var. TÜİK'e göre bile enflasyon yüzde 85,5'a dayandı. Et, süt, yumurta, meyve fiyatları aldı başını gitti. Son 1 yılda doğalgazda fiyatlar 2,8 kat arttı. Tüm bunlar olurken bay kriz ve ekibinin içine ittiği krizler sarmalına süt krizi eklendi. Et üretimimiz düştü, süt üretimimiz düştü.

        Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nin gitmediğini, bu devleti yönetemediğini sen de anlıyorsun. Sen hiç merak etme, milletimizle el ele verecek seni bu yükten kurtaracağız. Vasatlığa mahkum ettiğin bu büyük devleti ciddiyetle, liyakatle, adaletle çözeceğiz. Dert sende derman İYİ Parti'de. Sorun sensin, çözüm İYİ Parti'de."

        24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ

        Akşener, 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajında, "Cumhuriyetimize düşman olanlar öğretmenlerimize de düşmanlık ediyorlar. Cumhuriyetimizin sunduğu imkanları görmezden gelenler öğretmenlerin yaşadıkları acıları görmezden geliyorlar. Bizim İYİ Parti olarak çok kıymetli bir görevimiz var. Milletin dertlerini duyurmak gibi bir sorumluluğumuz var" dedi.

        Haberin fotoğrafları: AA

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa