Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika! İYİ Parti'den flaş kongre kararı: Meral Akşener istifa mı etti?

        İYİ Parti'nin Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesindeki bir termal otelde dün başlayan ve basına kapalı gerçekleşen 1. Çalıştayı'na Genel Başkan Meral Akşener de katıldı. Bu akşam sona eren Çalıştay'ın son oturumunda, Akşener'in konuşma yaptığı sırada partililer arasında tartışma çıktığı, çalıştay sonunda olağanüstü kurultay kararı alındığı öğrenildi.

        Son dakika gelen bilgiye göre, İYİ Parti olağanüstü kongreye gitme kararı aldı. Olağanüstü kongre 1 ay içerisinde yapılacak.

        Habertürk'ten Saliha Çolak'ın aktardığına göre, İyi Parti seçim sonrasını değerlendirmek için Afyon’da çalıştaydaydı. Toplantıya önce muhalifler, “Değerlendirme bölümü yok” gerekçesiyle katılmadı. Değerlendirmelere de imkan sağlanınca toplantıda eleştiriler geldi.

        Seçim sonucunun başarılı olmadığı yönünde değerlendirmelerde bulunuldu. Daha çok listeler eleştirildi, sonucun başarısızlık olduğu söylendi.

        MERAL AKŞENER: MADEM ÖYLE BEN İSTİFA EDİYORUM

        Yoğun eleştiriler gelince de Akşener, duygusal anlar yaşarken, “Madem öyle ben istifa ediyorum” diyerek toplantıyı terk etti. Bu sırada tartışmalar yaşandı, yumruklaşmalar oldu.

        REKLAM

        TOPLANTIYI TERK ETTİ

        Akşener toplantıyı terk edip makam aracına geçti. Yakın çevresi arabanın önünü kesip, yaklaşık yarım saat ikna etmeye çalıştı. Sonra güçlükle ikna edilip otele odasına çıktı. Burada yeniden ikna edilmeye çalışıldı. Akşener, namaz kıldı ve sonra toplantı salonuna geri döndü.

        Burada yaptığı konuşmada “Madem burada başarı hiç konuşulmadı, eleştiriler var. O zaman kongreye gidelim” dedi ve kongre kararı alındı.

        Saliha Çolak, "İYİ Parti yaprığı çalıştayını bununla ilgili toplantı öncesi başlayan eleştiriler vardı. Bundan dolayı bu toplantıya bazı muhaliflerin girmediğini biliyoruz. Bu partinin içerinde kıdemli isimler var. Tecrübeli siyasetçiler var. Bunların alışık olmadığı format, yuvarlak masa toplantısı nedeniyle muhaliflerin oraya katılmadığını biliyoruz." dedi.

        Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Akşener'e yüzde yüzlük destek verileceğinin açıklanmasına dair, "Akşener'in ben tekrar aday olacağım diyebileceğini sanmıyorum. Akşener de bu konuda karara varmak için bir kaç gün İstanbul'da dinlenmek istiyor böyle bir kararı var. " ifadesini kullandı.

        LÜTFÜ TÜRKKAN'DAN AÇIKLAMA

        İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan da Çalıştay ile ilgili Twitter üzerinden, "Genel BaşkanımızMeralAkşener, Afyon'daki Çalıştay'ımızın son gününde seçim değerlendirmesi yaparak, tüzüğümüzün kendisine verdiği yetki ile seçimli kongre çağrısı yaptı." açıklaması yaptı.

        "MERAL AKŞENER'İN İSTİFASI SÖZ KONUSU DEĞİL"

        İYİ Parti Sandıklı İlçe Başkanı Mehmet Bahşi, gazetecilere yaptığı açıklamada, çalıştayda kongre kararı alındığını belirterek "Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in istifası söz konusu değildir." dedi.

        İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Celal Bursalıoğlu da partilerinin Eylül ayında yeni bir yol haritası belirlemek için seçimli kurultaya gideceğini bildirdi.

        MERAL AKŞENER'DEN AÇIKLAMA GELDİ

        İYİ PARTİ TÜZÜĞÜ NE DİYOR?

        Şartların oluşması halinde, kademe yönetim kurulunun gerekli hazırlıkları yaparak talebin tebliğinden itibaren 45 gün içinde olağanüstü kongreyi toplaması zorunludur.

        Olağanüstü toplantının gündemi, toplantıyı talep edenlerce belirlenir. Gündemin neden ibaret olduğu karar veya talep yazısında belirtilir.

        Olağanüstü toplantı gündemine başka gündem maddesi eklenemez.

        İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ÜMİT ÖZDAĞ'DAN AÇIKLAMA

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa