Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Son dakika: Müjde! İş yeri teslimlerinde KDV oranı düşürüldü - İş-Yaşam Haberleri

        Buna göreBakanlar Kurulu kararıyla konutun ardından iş yeri teslimlerinde de uygulanan KDV oranı, 31 Ekim'e kadar yüzde 18'den yüzde 8'e düşürüldü.

        Kararla KDV oranını yüzde 8 ve yüzde 1'e düşüren 2007/13033 sayılı Bakanlar Kurulu kararının geçici 3. maddesi kapsamına, "bina veya bağımsız bölüm şeklinde işyerleri" de eklendi.

        Hurda araç teşviki

        Kararda, 16 yaş ve üzerinde hurdaya ayrılan araç için 10 bin liraya kadar ÖTV teşviki getirilmesine ilişkin düzenlemenin ayrıntıları da yer aldı. Buna göre, 27 Mart 2018 tarihinden itibaren ilgili mevzuat gereğince kayıt ve tescili silinerek bir daha kullanılmamak üzere hurdaya çıkartılan ya da ihracatçılar vasıtasıyla ihraç edilen araçlar bakımından aynı cins yeni bir aracın ilk iktisabında tahakkuk eden ÖTV belirli miktarlarda terkin edilecek.

        REKLAM

        Yeni aracın ÖTV matrahı 46 bin lirayı aşmayanlar için terkin edilecek ÖTV tutarı 10 bin lira, yeni aracın matrahı 46 bin lirayı aşıp 80 bin lirayı aşmayanlar için terkin edilecek ÖTV tutarı 8 bin lira olacak. Yeni aracın ÖTV matrahı 80 bin lirayı aşanlar için ise 3 bin liralık ÖTV indirimi uygulanacak. Diğer araç cinsleri için de indirilecek ÖTV tutarı 10 bin lira olarak belirlendi.

        Hurdaya çıkartılacak araçlar, il özel idarelerine, büyükşehir belediyelerine, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Hurda İşletmesi Müdürlüğüne ait hurda müdürlüklerinden herhangi birine ya da Ömrünü Tamamlamış Araçların Kontrolü Hakkında Yönetmeliğe göre faaliyette bulunan ömrünü tamamlamış araç (ÖTA) teslim yerlerine veya geçici depolama alanlarına teslim edilecek.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa