Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika... İran'da 6,4 büyüklüğünde deprem

        İran'ın Irak sınırına yakın Serpol ZehabKermanşah bölgeleri arasındabugün saat 19.37'de Richter ölçeğine göre 6.4büyüklüğünde deprem meydana geldi.

        TÜRKİYE'DEN DE HİSSEDİLDİ

        Yerin 96 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, İran ve Irak'ın yanı sıraKuveyt ile Türkiye'nin de bazı bölgelerinden hissedildi. Hakkari'nin İran ve Irak'a sınır olan Şemdinli ilçesinin yanı sıra Yüksekova,ÇukurcaveDerecik ilçelerinde sarsıntı ile birlikte endişelenen vatandaşlar, sokaklara çıktı.

        REKLAM

        413 KİŞİ YARALANDI

        İran devlet televizyonu, depremde 413 kişinin yaralandığını, bunlardan 15'inin durumunun ağır olduğunu açıkladı.

        Tahran Üniversitesi Jeofizik Enstitüsü Sismoloji Merkezinden yapılan açıklamada ise 6,4 büyüklüğündeki depremin ardından Kermanşah'ın Kasrı Şirin ilçesinde 5,2 büyüklüğünde bir artçı sarsıntının meydana geldiği belirtildi.

        2 ARTÇI DEPREM MEYDANA GELDİ

        Açıklamada, Kasrı Şirin ve Serpol Zehab'da 4,4 ve 4,1 büyüklüğünde 2 artçı sarsıntının daha meydana geldiği, toplamda deprem sonrası 3 artçı sarsıntının yaşandığı kaydedildi.

        Bu arada yetkililer, yaralanmaların vatandaşların paniğe kapılması ve yüksekten atlaması sonucu gerçekleştiğini ifade etti.

        Öte yandan Kirmanşah'taki okullar ve üniversitelerin deprem nedeniyle yarın tatil edildiği bildirildi.

        İRAN'DAKİ DEPREM IRAK'TA CAN ALDI

        Süleymaniye İnsani İşler Ofisi Sorumlusu Bestun Jaleyi, yaptığı açıklamada, depremin Süleymaniye kentinin Kelar ilçesinde hissedilmesinin ardından 2 kişinin öldüğünü, 50 kişinin yaralandığını ifade etti.

        Panik sonucu rahatsızlanan veya yüksekten atlayarak yaralananların çoğunun kadınlardan oluştuğunu belirten Jaleyi, yaralıların bir kısmının taburcu edildiği bilgisini paylaştı.

        Geçen yılın kasım ayında aynı bölgede şiddetli deprem meydana gelmiş, olayda yüzlerce insan hayatını kaybetmişti.

        Harita
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa