Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Irak Meclis Başkanı'nın konutuna füze atıldı
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Irak yerel medyasında yer alan son dakika haberine göre, ülkenin batısındaki Enbar vilayetinin farklı bölgelerine 4 füzeyle saldırı düzenlendi.

        Füzelerden birinin Meclis Başkanı Halbusi'nin Garma ilçesindeki konutunun yakınına düştüğü aktarıldı.

        Irak Yüksek Federal Mahkemesi, 9 Ocak'taki Meclis Başkanlığı seçiminin yasal olmadığı gerekçesiyle yapılan itirazı reddederek, seçimin yasal olduğuna karar vermişti. İran'a yakın Şii gruplar, Halbusi'nin aday olduğu oylamaya katılmamıştı.​​​​​​​

        REKLAM

        SÜNNİ İTTİFAKINDAN TEPKİ

        Irak Meclisindeki "Takaddüm" ve "Azim" koalisyonlarının birleşmesiyle kurulan Sünni "Egemenlik İttifakı", Meclis Başkanı Muhammed el-Halbusi'nin konutunu hedef alan ve 2 sivilin yaralanmasına yol açan füze saldırısını kınayarak, bunu "devletin egemenliğine karşı bir medyan okuma" olarak nitelendirdi.

        "Egemenlik İttifakı", Halbusi'nin konutunun bulunduğu Enbar'a bağlı Garma ilçesine düzenlenen füze saldırısı sonrası yazılı bir açıklama yayımladı.

        Açıklamada, "Egemenlik İttifakı'nın ilanı ve Yüksek Federal Mahkemesinin ilk Meclis oturumunun yasal olmadığı gerekçesiyle yapılan itirazı reddetmesinin üzerinden birkaç saat geçmeden Meclis Başkanı Halbusi’nin Garma'daki konutu kontrol dışı tarafların saldırısına uğradı. Bu saldırı, devletin egemenliği ve prestijine karşı bir medyan okumadır." ifadeleri kullanıldı.

        Faillerin yakalanarak adalete teslim edilmesi ve hak ettikleri cezaları almaları çağrısında bulunuldu

        Açıklamada ayrıca, benzer bir saldırının yeniden yaşanmaması için Başbakan Mustafa el-Kazımi'nin de müdahalede bulunması istendi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa