Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika: Muharrem İnce'den flaş açıklamalar

        24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce'nin 81 ile teşekkür ziyareti kapsamında ilk durağı Erzurum oldu. İnce burada partililer ile bir araya geldi açıklamalarda bulundu.

        İnce,"9Eylül günü bir kampanya başlatacağım. 1 yıl sürecek kampanya. CHP'nin 1 milyon 250 bin üyesi var. Kampanyam şu; 18 ile 35 yaş arasında 1 milyon 250 bin genç istiyorum partiye. 9 Eylül'e kadar hazırlıklarınızı yapın. 2019'a kadar yaşı dolacaklar var. Hedef 15 milyon oyu 30 milyon yapmak" dedi.

        İnce'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

        "Bütün büyük yolculuklar bir adımla başlar. 4 Mayıs'ta büyük bir yola çıktık. 54 günlük kampanya sonunda elimizde ne kaldı ona bakacağız. Elimizde helalinden bir yüzde 31 var, 15 milyon oy var. Bu 15 milyon oyu 30 milyon yapacağız. Hedef 31 değil, 62 yapacağız bu oyu."

        REKLAM

        "SENİN GÖREVİN ÇALIYORLAR DİYE BAĞIRMAK DEĞİL, ÇALDIRMAMAK"

        "1699 Osmanlı'nın ilk toprak kaybettiği zamandır. 223 yıl hep kaybettik. Neden kaybettik biliyor musunuz? Osmanlı generalleri yenilince geri çekilmesini bilmiyordu. Mustafa Kemal Paşa Kütahya, Eskişehir'de yenilince orduyu Sakarya'nın doğusuna çekti. Elindeki gücü ölçtü. 223 yıl sonra geri çekilip, hazırlıkları yapıp savaşa giren biri savaşı kazandı. Bahane üretmeye gerek yok. Biz bu yarışta yenildik. Yenildiysen kabul edeceksin, bahane üretmeyeceksin, en ciddi hazırlıkları yapacaksın. Çaldılar, çaldırmayacaksın! Senin görevin çaldırmamak, çalıyorlar diye bağırmak değil."

        "CHP'Yİ MUTLU AZINLIKLARIN PARTİSİ DEĞİL, HEPİMİZİN PARTİSİ YAPACAĞIZ"

        "Şimdi ne yapacağız. Sloganımız nedir? Hepimizin cumhurbaşkanı. CHP'yi de hepimizin partisi yapacağız. 81 milyonun partisi yapacağız. Mutlu azınlığın partisi değil. Türkiye, Karşıyaka, Bakırköy, Çankaya'dan ibaret değil. Türkiye'de Erzurum, Konya var. Neden olmasın? Erzurum Büyükşehir'i almaya gözünü dikemezsen Erzurum'da sıkışır kalırsın. Çankaya'da, Bakırköy'de, Karşıyaka'da sıkışmak değil, Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ni almak olmalı bizim hedefimiz. Bunu yapabiliriz. Bunu gençlerle yapacağız. Benim butun umudum gençliktedir. Kıraathane, quantumu yenmiş gibi görülebilir. Anca quantum, kıraathaneye asla yenilmez. Unutmayın, quantum mutlaka kazanacaktır. Kazanmazsa gelişemeyiz, işsiz kalırız. Ben nano teknoloji dedim, o kek dedi. Kısa vadede kek kazanmış gibi görünebilir. Uzun vadede kazanması mümkün değil. Kekin şekerini bulamayacağız yakında. Allah'tan tek isteğim sağlıktır, başka bir şey karşımızda duramaz. Barajları yıkar aşarız. Hedefimdeki illeri söylüyorum. En öncelikli illeri söylüyorum; Erzurum, Rize, Gümüşhane, Şanlıurfa, Diyarbakır. Rekor kıracağız merak etmeyin. Mitinge gelemedim Erzurum'a, 9,9'da kalmışız. Gelsem demek ki barajı aşacakmışız. Büyük sevdalar, büyük yolculuklar, bvüyük umutlar gençlerle başlar."

        REKLAM

        "9 EYLÜL GÜNÜ BİR KAMPANYA BAŞLATACAĞIM"

        "9 Eylül günü bir kampanya başlatacağım. 1 yıl sürecek kampanyanın süresi. Şu anda CHP'nin 1 milyon 250 bin üyesi var. Kampanyam şu, 35 ila 18 yaş arasında partinin üyesi kadar üye istiyorum. Bu kadar genç üye istiyorum. Hedef şu, 15 milyon oyu 30 milyon yapmak. Yüzde 31'i, 62 yapmak. 1 milyon 250 bin üyeyi 2.5 milyon yapmak. 35 üzeri üyeleri bu kampanya sayısına saymıyorum. Umutlarınızı tazeleyeceğiz. Bahane üretmek, mazaret yok. Maharet var. Ne derlerse desinler. Kulak tıkayın. Başarmanın yolu hatalarını gözden geçirmektir. Nerede hata yaptım demektir? Tabi ki adil bir yarış olmadığını biliyorum. Devletin valisi, kaymakamı, helikopteri, uçağı, parası tabi ki şartlar eşit değil. Bunu söyleyeceğiz ama buna da sığınmayacağız. Ama bir yarışa girdik, yarışa girdiysek sonucunu kabul edeceğiz. Benim demokrasi anlayışım budur. Yenildim, aradım. Başarılar diliyorum dedim. Ama inanıyorum önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan da beni arayacak eminim. Ben de kazandığımı aynısını isterim. Ben yaptım. Gölge bakanlar kurulu kuracağız. Kazanmış gibi davranacağız. Nefesim ensesinde olacak. Takip edeceğiz. Merak etmeyin."

        REKLAM
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa