Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Son dakika haberler: Ünlü firma konkordato talebini geri çekti - İş-Yaşam Haberleri

        Gilan Yönetim Kurulu Başkan Vekili Osman Geylan süreçle ilgili yaptığı değerlendirmede, Temmuz ve Ağustos aylarındaki yurtdışı kaynaklı manipülatif kur hareketleriyle başlayan ve faizlerin yükselmesiyle devam eden finansal saldırıların kendilerini bankalara olan borçlarını yeniden yapılandırmaya sevk ettiğini belirtti.

        Geylan, "Gilan sürekli yatırım yaparak büyüyen bir Türk markası. Dolayısıyla bu durumdan en hızlı ve en çok etkilenen şirketlerden biri olduk. Ancak o dönemde tedarikçilerimize, çalışanlarımıza ya da yasal yükümlülükler anlamında devletimize hiçbir borcumuz yoktu." dedi.

        Sürekli yatırımın getirdiği maliyetler nedeniyle finansman ihtiyacının yarattığı bir zorunluluk sonucunda finans kuruluşlarına olan borçların yeniden yapılandırılması gerektiğini belirten Geylan, "Şimdi ise devletimizin finansal piyasaları korumaya yönelik almış olduğu önlemler ve finans kurumlarıyla yaptığımız yoğun çalışma neticesinde iki buçuk ay gibi bir sürede bu konuyu tamamıyla çözmüş bulunuyoruz. 12 banka ile yürüttüğümüz toplam 100 milyon TL civarındaki borcun yapılandırmasını ilave teminatlar verilmesi sonucu karşılıklı mutabakata vararak bitirdik.” ifadelerini kullandı

        Bu süreçte çok ciddi tecrübeler edindiklerini belirten Geylan, “Bu kadar kısa bir sürede yeniden yatırımlara başlayacak duruma gelmemizde müşterilerimizin, tedarikçilerimizin ve bankaların bizlere duyduğu güven ve desteğin büyük rolü var. Karşılıklı saygı ve inancın ne denli önemli ve değerli olduğunu bir kez daha gördük. ” dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa