Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika haberler: Adana'da yaz bilançosu: 28 ölü! - Adana haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Yazın kavurucu sıcakların yaşandığı Adana´da her yaz sezonu onlarca kişi, serinlemek için girdiği sulama kanallarında boğuldu.

        YASAK VE UYARILARA RAĞMEN

        DHA'da yer alan habere göre kent merkezinden geçen kanalların çevresi, tel örgülerle kapatılıp, `Yüzmek tehlikeli ve yasak´ yazılı uyarı tabelaları asılırken, polis ekipleri de sürekli bölgede devriye gezerek suya girenleri uyardı.

        ÇOĞU ÇOCUK 28 CAN GİTTİ

        Adana´da bu yaz aralarında çoğunlukla çocukların bulunduğu 28 kişi boğuldu. Son 10 yılda ise 288 kişi, sulama kanallarında can verdi.

        YÜZMEYE DEVAM ETTİLER

        Eylül ayının ortalarına gelinmesine rağmen hava sıcaklıklarının yüksek seyretmesi nedeniyle kentteki çocuk ve gençler, tehlikeye aldırış etmeden sulama kanallarında yüzmeye devam etti. Yüreğir ilçesi Ege Bagatur Bulvarı´ndaki sulama kanalına giren çocuklar, akrobatik hareketler yaparak, uyarıları dikkate almadı.

        "BURADA YÜZMEKTEN KORKMUYORUZ"

        Kanalda yüzen İbrahim Sucu (21), "Bize istedikleri kadar ceza yazsınlar, kanalda yüzmeye devam ederiz. Kış aylarında bile gelip, yüzüyoruz. Burada yüzmekten korkmuyoruz" dedi.

        ZABITALAR SUDAN ÇIKARTTI

        Adana Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri ise kanala gelerek, çocukları sudan çıkardı. Çocukların, zabıta ekiplerinin gitmesinin ardından yüzmeye devam ettiği görüldü.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa