Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika... Gümüşhane'de aranan PKK'lı grupla çatışma çıktı

        Gümüşhane'de önceki gün gerçekleştirilen operasyonda, İçişleri BakanlığıTerörden Arananlar Listesi'nde4 milyon lira ödül ile Kırmızı Kategori'debulunanPKK'lı terörist,'Zeynel' kod adlı Mehmet Yakışır ile 'Rodi' kod adlı Levent Dayan etkisiz hale getirildiği operasyondan kaçan teröristgrubun yakalanması için bölgede sürdürülen operasyonlarda sıcak temas sağlandı.

        Kürtün ilçesi Günyüzü tünelleri mevkiinde akşam saatlerinde kıskaca alınan PKK'lı grupla güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmanın devam ettiği bölgeye takviye askeri birlikler sevk ediliyor.

        REKLAM

        Çatışma bölgesini çembere alan güvenlik güçlerinin, PKK'lı teröristlere 'teslim olun' çağrısında bulunduğu ancak grubun bu çağrılara ateşle karşılık verdiği öğrenildi. 6 kişi olduğu belirlenen grupta, İçişleri BakanlığıTerörden Arananlar Listesi Yeşil Kategori'de1 milyon lira ödül ile aranan 'Türk Tarık' kod adlı Barış Öner'in de yer aldığı belirlendi.

        SİİRT'TE 4 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

        Öte yandan Siirt Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince elde edilen bilgiler sonucu Eruh ilçesine bağlı Akmeşe köyü kırsalında insansız hava aracıyla (İHA) tespit edilen bir grup PKK'lı teröriste yönelik hava destekli operasyon düzenlendi.

        Operasyonda 2'si kadın 4 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Operasyon bölgesinde yapılan aramada roketatar, biksi makineli tüfek, 3 kalaşnikof tüfek, çok sayıda silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

        Bölgede hava destekli operasyon sürüyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa