Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Son dakika... Fransa'dan Kaşıkçı açıklaması!

        Fransa'da kaybolan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçıyla ilgili açıklama geldi. Fransa, "Kaşıkçı'nın kaybolması ciddi soru işaretleri uyandırıyor. Suudi Arabistan açıklamalara ayrıntılı yanıt vermeli." ifadelerine yer verildi.

        Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasının "son derece endişe verici" olduğunu ve durumu Suudi ve Türk liderlerle önümüzdeki günlerde görüşeceğini belirtti.

        Macron, France 24 ile yaptığı söyleşide, "Gerçeklerin tümüyle açığa çıkmasını bekliyorum. Bahsedilen şey ciddi, çok ciddi. Fransa ilk belirtilerin son derece endişe verici olduğu bu olayda tüm gerçeklere ulaşabilmemiz için her şeyin yapılmasını istiyor" dedi. Olayla ilgili gerçekler ortaya çıktıktan sonra tavrını belirleyeceğini belirten Macron, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdülaziz El Suud ve Veliaht Prens Muhammed bin Salman ile görüşeceğini söyledi.

        Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert de Suudi Arabistanlı gazeteci CemalKaşıkçı'nın kaybolması olayının hızlı ve ayrıntılı bir şekilde aydınlatılması gerektiğini söyledi.

        Alman hükümetinin gazeteciKaşıkçı’nın kaybolmasından büyük endişe duyduğunu belirten Seibert, "Ortada bulunan şüpheler dehşet verici. Bu olayın mümkün olduğunca hızlı ve ayrıntılı bir şekilde aydınlatılması lazım. Suudi Arabistan'ın da bu aydınlatmaya kapsamlı bir şekilde katılması lazım." dedi.

        Washington Post gazetesinde de yazılar yazanKaşıkçı'dan, 2 Ekim Salı günü resmi işlemler için Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na gittikten sonra bir daha bir daha haber alınamamıştı.Emniyet kaynaklarınca yapılan değerlendirmede,Kaşıkçı'nın gittiği Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'ndan bir daha çıkmadığı teyit edilirken, başkonsolosluk binasında aynı saatlerde, 2 uçakla İstanbul'a gelen, aralarında yetkililerin de yer aldığı 15 Suudi vatandaşının bulunduğu, bu kişilerin daha sonra geldikleri ülkelere döndüklerinin belirlendiği kaydedilmişti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa