Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik SON DAKİKA: FETÖ'ye büyük operasyon! 40 ilde düğmeye basıldı - VİDEO HABER
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM ile SİBER Daire Başkanlıklarınca FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensuplarının deşifresine yönelik olarak yapılan çalışmalar sonucunda, örgütün Jandarma Genel Komutanlığını hedef alarak içerisinde yuvalanan ve ‘mahrem imam’ oldukları tespit edilen; 100 ‘mahrem imam’ şüphelinin, Ankara merkezli 40 ilde, gözaltına alınmalarına karar verildi.

        DİYARBAKIR'DA "İZDİVAÇ" DOSYASI OPERASYONU

        DHA'da yer alan habere göre de, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nce FETÖ'ye yönelik 'izdivaç' dosyası kapsamında 6 ilde düzenlenen operasyonlarda 8 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda örgüte ait çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

        Diyarbakır'da, Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik "İzdivaç" dosyası kapsamında; 2015-2016 yıllarında yapılacak evliliklere aday gösterilen terör örgütü mensupları ile ilgili BYLOCK yazışmaları bulunan kadın örgüt mensuplarının yakalanmasına yönelik operasyonda, aralarında Boğaziçi ve Dicle Üniversitesi mezunlarının da bulunduğu şüphelilerden 3'ünün, 15 Temmuz 2016 hain kalkışması sonrası yurt dışına kaçtığı tespit edildi.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa